Google Home Mini a Max: menší a větší reproduktor jako nejen hudební centrum domácnosti

Google rozšířil rodinu reproduktorů Google Home o modely Mini a Max. Už z názvů vyplývá, že půjde o jeden menší a jeden větší reproduktor, který doplní původní model z loňského roku. Technologie Google Home je ze strany Googlu oficiálně podporována zatím pouze v sedmi zemích (Spojené státy, Kanada, Austrálie, Velká Británie, Německo, Francie a Japonsko).

Google Home Mini má mikrofon, notifikační diody a vestavěný hlasitý reproduktor, který má být i při malých rozměrech zařízení výkonný. Ovládat se dá nejen hlasem, ale také dotyky. Prodávat se bude ve třech barvách za 49 dolarů.

Google Home Mini:

Google Home Max je stereoreproduktor, u kterého je posílen důraz na přehrávání hudby, byť samozřejmě nabízí i všechny další funkce systému Google Home. Zařízení má dvojici 4,5palcových basových reproduktorů a lze jej umístit na libovolné místo v místnosti – zařízení díky funkci Smart Sound upraví podání a směrování zvuku. Největší ze tří reproduktorů bude oficiálně v prodeji pouze ve Spojených státech, a to ve dvou barvách za 399 dolarů. V ceně je i roční předplatné hudby YouTube Music.

Google Home Max:

Ekosystém Google Home získal novou funkci Voice Match, která pomocí Google Asistenta dokáže rozeznat jednotlivé uživatele (např. členy domácnosti) podle hlasu. Služba Handsfree Calling (volání zdarma přes Google Home) se rozšíří ze Spojených států a Kanady také do Velké Británie. Pro děti je připraven nově speciální program. Google Asistent umí odpovídat na dětské dotazy, hraje s nimi hry nebo přečte pohádky. Na obsahuje spolupracuje Google se společností Disney.

Váš názor Další článek: Motorola začala v Česku prodávat vylepšené modely střední třídy Moto G5s a G5s Plus

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , , , Funkce systému, Domácnost, Jednotlivý uživatel, Loňský rok, Francie, Roční předplatné, Reproduktor, Google +, Malý rozměr, Disney, Min, Home mini