Google pečlivě eviduje smartphony s podporou virtuální reality Daydream. Zatím jich je 5 a půl

Virtuální realitu lze díky dostupnosti jednoduchých VR brýlí za pár stovek vyzkoušet prakticky s jakýmkoli smartphonem s rozumným rozlišením displeje, řekněme Full HD a lepším. Ne vždy je ale garantován dostatek obsahu pro virtuální realitu. O ten se starají provozovatelé VR platforem. A jedním z nejvýznamnějších se chce do budoucna stát Google Daydream.

Klepněte pro větší obrázek
Nové přírůstky do rodiny Daydream (foto: Google)

Firma na svých stránkách zveřejnila seznam smartphonů, které aktuálně platformu Daydream podporují. Zatím jde o poměrně krátký soupis několika položek. Kromě smartphonů Pixel a Pixel XL přímo od Googlu podporuje jeho VR platformu ještě Moto Z. Později se přidaly Huawei Mate 9 Porsche Design a Huawei Mate 9 Pro, což jsou až na logo designérské značky a vnitřní paměť dvě naprosto identická zařízení.

Klepněte pro větší obrázek
Brýle Daydream View od Googlu jsou dostupné ve třech barvách (foto: Google)

Do zatím velmi komorní rodinky Daydream smartphonů patří ještě na veletrhu CES představený Asus Zenfone AR, jenž zároveň podporuje i rozšířenou (AR) realitu Google Tango. Pro českého zákazníka bude zatím asi nejobtížněji dostupný čtvrtý model ZTE Axon 7. Čínská značka totiž na našem trhu působí jen okrajově.

Klepněte pro větší obrázek
Headset pro virtuální realitu chystá i Huawei. Primárně pro svá zařízení Mate 9 Pro a Mate 9 Porsche Design (foto: Google)

K vyzkoušení virtuální reality Daydream jsou také třeba podporované VR brýle. Jedny si vyrábí přímo Google, jde o headset Daydream View. Další náhlavní sadu má brzy představit Huawei, pravděpodobně už na únorovém veletrhu MWC 2017 v Barceloně.

Diskuze (4) Další článek: LG G6 dostane ultraširoký displej. Moduly zůstanou v propadlišti dějin

Témata článku: Asus, Google, Huawei, ZTE, , , , , , , , , Půl, Vir, Daydream View, Čtvrtý model, Podpor, Google +, Day, Reality, Real, SMA