Google Toontastic 3D: S touhle appkou si uděláte vlastní komiks či originální prezentaci

Google pouští do světa zbrusu novou aplikaci Toontastic 3D. Ta vychází ze vzdělávací aplikace Toontastic pro iPad, která se dostala i do Hall of Fame na iTunes a stala se oblíbenou pomůckou rodičů i učitelů.

V Toontastiku mohou (nejen) děti snadno navrhovat, animovat a vyprávět vlastní kreslené filmy. Stačí vybrat postavy – piráty a zákeřnými záporáky počínaje, transformujícími se roboty konče. Lze měnit jejich barvy, lze jim přidat vlastní obličej z fotky, nebo od nuly vytvořit postavičku novou. Objekty se pak prstem hýbe po obrazovce, mohou provádět různé akce, ke všemu lze doplnit hudební soundtrack, přes mikrofon je nadabovat nebo namluvit komentář.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Také lze vybrat ze tří typů vyprávění: nejjednodušší short story, standardní „classic“ a „science report“ určený pro školní referáty. 

Nakonec stačí výsledek exportovat jako video. Výsledkem může být originální originální příběh, či nezvyklá prezentace. Aplikace má i sociální rozměr, takže se můžete podívat, jaká díla vytvořili ostatní.

Aplikace Toontastic 3D je dostupná pro smartphony s Androidem, brzy se objeví také na Apple iOS.

Takhle aplikace vypadá v akci:

Váš názor Další článek: Chytrý náramek od čínského TCL je spíš módní doplněk s několika funkcemi navíc

Témata článku: , , Ori and The Blind Forest, Komiks, Originál, Science, Pře, Sociální rozměr, Google +, APP, Vzdělávací aplikace