Google vyvinul umělou inteligenci, která hlídá, když vám někdo zírá na displej

Zaměstnanci Googlu vyvinuli nástroj, která vás upozorní na to, že vám někdo zírá přes rameno na displeji. Tento „E-Screen Protector“, jak jej nazývají jeho vývojáři, Florian Schroff a See Jung Ryu, bude poprvé prezentován na konferenci NIPS (Neural Information Processing Systems), která se v americké Kalifornii uskuteční příští týden. Již nyní se ale můžete podívat na ukázkové video.

Technologie elektronického privátního filtru na demo videu:

„Elektronický privátní filtr“ můžeme brát jako software, který využívá umělou inteligenci při rozpoznávání obličejů skrz přední kamerku. Tento filtr detekuje osobu mimo vlastníka, která „tajně“ bokem nebo přes rameno kouká do smartphonu. Cizí pohled je detekován za 2 ms, výraz tváře pak za 47 milisekund. O narušení soukromí se tak dozvíte téměř v reálném čase, na ukázkovém videu můžete vidět přerušení psaní textů v Hangouts, jakmile někdo začne nakukovat přes rameno.

Vývojáři dodávají, že toto řešení funguje v různých světelných podmínkách a zvládne detekovat různé náklony hlavy. Nezmiňují se však o tom, jak náročně na baterii je toto neustále skenování okolí přední kamerkou. Funkce je tedy stále spíše v experimentální úrovni, v budoucnu by však mohla být integrována přímo do novějších verzí Androidu.

Via Digitaltrends

Diskuze (5) Další článek: Bratrovražda. Honor V10 je lepší a levnější než současná špička od Huawei

Témata článku: Google, , , , , , , , , Ukázkové video, Kamerka, Flor, Reálný čas, Hangouts, Kter, Displej, Výraz tváře, Přední kamera, Inteligence, DigitalTrends, Rameno, Kalifornie, Vývojář, Nová verze, Příští týden,