Herní konzole a smartphone v jednom? PGS Lab chce oživit již několikrát neúspěšně zkoušený koncept

  • Dvojice procesorů, operačních systémů a displejů
  • Hybrid kombinující funkce smartphonu a herní konzole typu Nintendo
  • Jde o další odbočku do slepé uličky nebo nový směr?

Smartphony jsou z části herní zařízení. Ale ve většině případů na stejné úrovni s fotografováním, přehráváním hudby, prohlížením internetu a mnoha dalšími funkcemi, které univerzálně zvládají. Běda ale, jak se někdo pokusí některý parametr příliš vyzdvihnout nad ostatní – pak je většinou model odsouzen ke komerčnímu neúspěchu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Zvláště v kategorii mobilního hraní to platí dvojnásob – vzpomeňte na historicky nikoli nesmyslné, ale komerčně nepříliš úspěšné projekty N-Gage od Nokie nebo třeba Sony Ericsson Xperia Play. Podobnou cestou se po několika letech chce vydat společnost PGS Lab, která už k tomuto účelu absolvovala jednu úspěšnou crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru v hodnotě 800 tisíc dolarů, a jde na věc opravdu zgruntu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Hybridní zařízení PGS (Portable Gaming System) zkombinuje smartphone s herní konzolí, na které poběží hry pro PC. Konstrukčně vypadá zhruba jako Nintendo 3DS s tím rozdílem, že horní díl se smartphonovým displejem není otevírací jako kniha ale výsuvný ve stylu slideru. Ještě zajímavější je výbava. Herní hybrid PGS bude obsahovat dvojici procesorů a systémů.

Klepněte pro větší obrázek
Systém výsuvného mechanismu (foto: PGS Lab)

Desktopový Windows poběží na procesoru Intel Atom x7 (Z8750), androidová část (Marshmallow) zařízení bude poháněna Heliem X20 od MediaTeku. Hlavní displej ke smartphonovým účelům bude buď 5,9palcový Full HD IPS u vyšší verze zařízení, existovat má také odlehčená Lite varianta s menším 5,5palcovým HD IPS panelem. Druhý herní displej na gamepadové části zařízení bude menší a v obou případech stejný.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Spodní displej se může proměnit v klávesnici nebo třeba herní mapu (foto: PGS Lab)

Obě verze se budou lišit také pamětí (8 GB RAM + 128 GB vs. 4 GB RAM + 64 GB) a kapacitou baterie (6 800 mAh vs. 4 080 mAh). Lépe vybavená verze má dokonce používat aktivní chlazení. Zda se herní PGS telefon uchytí na trhu, je zatím asi předčasné spekulovat. Jisté je, že cestu nebude mít jednoduchou a vše bude záležet zejména na ergonomii a dobrém výkonu při hraní her. Firma nabízí v předobjednávkách verzi Lite za 259 dolarů (cca 6 600 Kč bez daně), lépe vybavená varianta Hardcore přijde na 319 dolarů (cca 8 100 Kč bez daně).

Diskuze (9) Další článek: Není dostatek součástek. Skládací Samsung Galaxy X má přijít až v roce 2018

Témata článku: , , , , , , , , , , , Hlavní displej, Koncept, Chlazení, Desktopový windows, Vybavená varianta, Hybridní zařízení, Lab, SMART displej, Spodní displej, Lite varianta, Vybavená verze, Herní konzole, SMA, Smartphone,