Herní ovladač Microsoft půjde využít ve virtuální realitě od Samsungu

Protože oficiální gamepad přímo od výrobce chybí, obsadí jeho místo americký gigant Microsoft. I tak by se dala parafrázovat současná situace brýlí virtuální reality, Samsung Gear VR, resp. her, které pro své hraní potřebují gamepad. Samsung již v minulosti nabízel vlastní herní ovladač, který je však již druhým rokem vyprodán. A i když jsme vám v květnu ukázali podobu nového ovladače, do prodeje se nakonec nedostal.

Situaci tak vzal do ruky americký gigant Microsoft, který oznámil, že pro brýle Samsung Gear VR rozšíří kompatibilitu svého ovladače Xbox One Wireless Controller. V prvé řadě se samozřejmě bude jednat o vlastní titul Minecraft: Gear VR Edition, který dostane podporu Xbox ovladače s říjnovou aktualizací hry na verzi 0.16. Posledním nutným předpokladem je aktualizovat software samotného ovladače, na stránkách podpory Xboxu se dozvíte, jak na to.

Microsoft dále dodává, že počítá s rozšířením ovladače i na další herní tituly. O jaké konkrétní hry se bude jednat, uvidíme až časem.

Váš názor Další článek: T-Mobile oslavuje 20 let. O víkendu bude rozdávat data zadarmo

Témata článku: Microsoft, Samsung, , , , , Sam, Ovladač, Herní ovladač, Real, Druhý rok, Herní, Minecraft, Mic, , Realitě, Herní titul, Xbox One, Samsun, Současná situace, Vir, Herní legenda, Micro