Honor 7X přináší bezrámečkový design do střední třídy. Je skoro stejný jako Huawei Mate 10 Lite

Chaos v portfoliu Huawei a jeho podznačky Honor pokračuje. V domovské Číně představila světová smartphonová trojka model Honor 7X, který má prakticky stejnou výbavu a také vypadá velmi podobně jako nedávno uvedený Huawei Mate 10 Lite. Novinka má být uvedena i na globální trh včetně českého, kde se bude muset odlišit alespoň cenou.

Honor 7X nabízí částečně bezrámečkový design s protáhlým Full HD 18 : 9 displejem na úhlopříčce 5,93 palce. Tělo je vyrobeno z kovu a designově nejvíce připomíná Honor 8 Pro. Nebýt dvojice objektivů duálního hlavního fotoaparátu umístěných horizontálně vedle sebe, dala by se novinka snadno zaměnit s nedávno uvedenou verzí Huawei Mate 10 Lite. Rozlišení zadního duálního fotoaparátu je 16 + 2 Mpx (barevný a černobílý senzor). Ve srovnání s Mate 10 Lite není selfie kamera také duální, ale pouze jednoduchá s rozlišením 8 Mpx.

Srovnání Honor 7X (vlevo) a Huawei Mate 10 Lite (vpravo):

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Srdcem zařízení je procesor Kirin 659 spolu se 4 GB RAM. Na výběr bude v Číně několik paměťových variant (32, 64 a 128 GB). Vestavěná baterie nabídne kapacitu 3 340 mAh. Novinka běží na rok starém Androidu 7 Nougat a nadstavbě EMUI 5.1. Evropská varianta zařízení by měla být uvedena nejpozději 5. prosince. Českou cenu odhadujeme na 8 tisíc.

Diskuze (6) Další článek: Vyzkoušejte si nejnovější fotoaplikaci z Pixelů na vašem stávajícím Androidu

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , , , , , , Huawei Mate 10 Lite, #Huawei, Černobílý senzor, Huawei Mate, Lite, Evropská varianta, Barevný senzor, Jak, Třída, DESI, Chaos, Str, Globální trh,