Honor Note 8 je přerostlý „skoro-tablet“ s tenkým tělem a velkou baterií

Podznačka Huawei, čínský Honor ve své domovině představil další zajímavé zařízení. Honor Note 8 už balancuje na hranici mezi přerostlými smartphony a tablety. Úhlopříčka jeho displeje dosahuje délky 6,6 palce a půjde tak na poměry mobilů o opravdu rozměrné zařízení. Potěší, že Huawei nešetřilo na výbavě a Honor Note 8 tak nabídne takřka to nejlepší, čím současná čínská jednička disponuje.

Klepněte pro větší obrázek

Honor Note 8 obsahuje 6,6palcový AMOLED displej s 2K rozlišením a 2,5D efektem. Výkon zajišťuje procesor Kirin 955 a operační paměť s kapacitou 4 GB. Pro uživatelská data bude k dispozici variantně 32, 64 nebo 128 GB prostoru. Dvojice fotoaparátů získá rozlišení 13 Mpx (zadní) a 8 Mpx (přední). Hlavní snímač poskytne i optickou stabilizaci obrazu. Baterie vestavěná do 7,2 mm tenkého hliníkového těla nabídne kapacitu 4 500 mAh a technologii rychlého dobíjení.

Klepněte pro větší obrázek

Novinka se pochlubí moderní konektivitou včetně LTE, NFC, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, USB-C konektorem a chybět nebude ani u Huawei oblíbená čtečka otisků na zádech zařízení. Honor Note 8 poběží na Androidu 6.0 Marshmallow s nadstavbou EMUI 4.1. Na výběr bude zlatá, stříbrná a šedá barva. Čínské ceny bez daně začínají v přepočtu zhruba na 8 a půl tisících korun. O přípravách evropského modelu Honoru Note 8 zatím nemáme informace, vzhledem k atypické velikosti je ale uvedení globálního modelu nepravděpodobné.

Diskuze (4) Další článek: Samsung Galaxy Note 7 dokáže v rámci úspory snížit rozlišení svého displeje

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , , , , , , Zajímavé zařízení, Tab S, Note, Tab, Globální model, Šedá barva, Rozměrné zařízení, Čínská jednička, Čínský Honor, Huawei či Honor, Hon, Honor note, Pře,