HTC může od zítřka říkat Googlu pane. Spekulace o převzetí ztrátového výrobce sílí

Výroba smartphonů HTC možná velmi brzy změní majitele. Spekulace okolo nákupu části společnosti HTC Googlem nebo jeho matkou Alphabet kolují odbornými kruhy už několik týdnů. Čerstvá zpráva agentury Bloomberg uvádí, že zítra v sídle společnosti HTC proběhne důležité setkání managementu a zároveň se má na tchajwanské burze během 21. září zastavit obchodování s akciemi HTC.

Zmražení akcií obvykle značí zásadní strategickou změnu v dané společnosti, která by mohla vést k výkyvům kurzu, a má zabránit neuváženým nebo spekulativním obchodům. Podle zdrojů blízkých vedení firmy má Google od Tchajwanců koupit výrobu smartphonů včetně názvu HTC za zhruba 330 milionů dolarů. Do Googlu má přejít z HTC přibližně stovka inženýrů.

V HTC zřejmě zůstane tým, který má na starosti vývoj a výrobu headsetu pro virtuální realitu HTC Vive. Prodej prodělečné smartphonové sekce je klíčový, firma kvůli ní neviděla zisk už déle než dva roky. Googlu by větší dohled nad výrobou a vývojem mohl přinést pestřejší portfolio Pixelů vyrobených přímo na míru. Američané se pak budou muset postarat i o prodej a marketing, což byly slabé stránky HTC.

Virtuální realita HTC Vive je klenotem společnosti a asi v ní i zůstane:

Diskuze (8) Další článek: IKEA Place na iOS 11: virtuální katalog s nábytkem přímo u vás v obýváku

Témata článku: Google, HTC, , , , , , , , Síl, Pestré portfolio, Čerstvá zpráva, Pře, Špek, Bloomberg, Část společnosti, Alphabet, Převzetí, Výroba, Zítřek, Slabá stránka, Výroba smartphonů, Vedení firmy, Zdroj blízký, Pán