Huawei na MWC ukáže svůj „Surface Book“. Smartphone P9 přijde později

Huawei na uplynulém veletrhu CES 2016 v Las Vegas uvedlo v premiéře pro globální trh phablet Mate 8 a k tomu představilo ještě několik dalších produktů. Všichni teď napjatě očekávají, co si světová mobilní trojka schovala na blížící se veletrh MWC 2016 do Barcelony. Od českého zastoupení firmy už máme potvrzeno, že i ve Španělsku bude firma pořádat konferenci. Co na ní ale ukáže?

Klepněte pro větší obrázek
Svůj Surface Book chce i Huawei. Prémiová zařízení vyrábět umí, ale teprve uvidíme, čím se odliší od konkurence

Jihokorejští rivalové Samsung a LG mají v plánu v Barceloně uvést nástupce svých vlajkových smartphonů. Huawei si ale chystaný model P9 nechá nejspíš na později a podle portálu VentureBeat.com se můžeme těšit rovnou na jeho čtyři varianty. Stejně jako u předchůdce jsou v plánu modely P9, P9 Lite a P9 Max. K nim má navíc přibýt P9 Premium s vylepšenými parametry proti ostatním a také s duálním fotoaparátem na zádech. Ani jedna z novinek nemá nicméně disponovat 2K (QHD) displejem. Samostatná premiéra kvarteta novinek má proběhnout v jarních měsících tohoto roku.

Do Barcelony si má Huawei podle stejného zdroje obeznámeného se zákulisím firmy připravit produkt, který se od něj tak úplně neočekává. Firma nahlédne do světa počítačů a údajně představí „zařízení typu Surface Book“ s operačním systémem Windows. Bližší podrobnosti nejsou v tuto chvíli známy, a proto můžeme jen spekulovat, zda bude možný například dual-boot mezi systémy Windows a Android, nebo jakým způsobem Huawei odliší svůj konvertibl od zařízení zavedenějších počítačových značek. Tisková konference je naplánována na 21. února, sledujte MobilManii.

Diskuze (3) Další článek: Samsung Galaxy J5 (2016) se zjevil v benchmarku GFXbench

Témata článku: Huawei, , , , Huawei Ascend Mate, Huawei Mate 8, Huawei P9, Microsoft Surface, Microsoft Surface 64GB Wi-Fi, Zdroj obeznámeného, Surface Book, Surf, Galaxy Book S, SMA, Svět počítačů, #Huawei, Windows a Android, Úkaz, Dual Boot, Smartphone