Huawei rozšiřuje svůj mobilní ekosystém do Evropy. Příští rok spustí i market s aplikacemi

Huawei v uplynulých dnech oznámilo rozšíření svého mobilního ekosystému na evropské trhy. Majitelé smartphonů Huawei s nadstavbou EMUI si už nyní mohou všimnout, že v prostředí telefonu figuruje část vlastního obsahu výrobce – například aplikace pro zákaznickou péči, cloud nebo grafická témata.

Světová mobilní trojka se rozhodla, že po vzoru čínského trhu, kde je její ekosystém mnohem komplexnější, dá modernější fazónu svým službám a aplikacím také v Evropě, což je pro výrobce druhý nejdůležitější trh na světě. Vše nově zastřeší uživatelský účet Huawei ID a v roce 2018 přijde také market s aplikacemi.

Klepněte pro větší obrázek
Podoba Huawei AppStoru, který přijde do Evropy začátkem příštího roku

Market ponese název Huawei AppStore a od prvního kvartálu příštího roku bude předinstalován na všech prodávaných smartphonech Huawei a Honor. Do marketu se dostanou pouze prověřené aplikace relevantní pro daný trh. K dispozici budou jak bezplatné, tak i placené aplikace. S novou možností zpoplatnění obsahu přijdou i placená témata, jež budou součástí Huawei Themes Store.

Výrobce při této příležitosti založil tzv. vývojářskou alianci, která už v tuto chvíli registruje téměř 240 tisíc vývojářů aplikací i her z celého světa. Ti by měli zajistit dostatek obsahu pro spuštění Huawei AppStoru. Firma se může pochlubit partnerstvími se společnostmi MobiSystem, Skoobe, VizEat, APUS Group, NLL APPS, Sygic a mnoha dalšími.

Je lepší čistý Android nebo upravené nadstavby výrobců?

Tip: Kosmetika a lifestyle

Diskuze (4) Další článek: Poklona fanouškům. Apple otevřel úchvatné Návštěvnické centrum s výhledem na „UFO“

Témata článku: Huawei, , , , , , Obsah, Celý svět, Aplikace, Uplynulý den, Huawei ID, Vývojář aplikací, MOBI, Placená aplikace, Uživatelský účet, Nová možnost, Grafické téma, MobiSystem, Mobilní ekosystém, Výrobce, Prodávaný smartphone, SPU, Evropský trh, Zákaznická péče, Čínský trh,