iPhone už není sám. Broadcom má úsporný čip pro snímání pohybu

V případě iPhonu 5S Apple poprvé představil specializovaný pohybový čip, který je integrován přímo do čipsetu A7. Díky specializaci ne konkrétní oblast je velmi úsporný, což umožňuje delší provoz oblíbených aplikací, ale také možnost neustálé analýzy pohybu a vyhodnocování akcí v rámci telefonu.

Společnost Broadcom nyní představila vlastní integrovaný SoC čip BCM4771, který kombinuje GNSS (Global Navigation Satellite System) a „snímací centrum“. Čip tak dokáže velmi úsporně snímat data ze senzorů a vyhodnocovat jednotlivé aktivity – běh, chůze, jízda automobilem a podobně. Spolu se snímáním polohy je tak schopen sledovat i vzdálenost, rychlost a další parametry přímo na úrovni hardwaru.

Čip je vyroben 40nm technologií a oproti jiným řešení s GNSS je dle tvrzení o 75 % úspornější. Broadcom s tímto čipem míří především na rychle se rozvíjející trh zařízení na tělo, která mají obvykle velmi malou velikost a tedy i malou baterii. První testovací čipy budou k dispozici pro výrobce zařízení na konci tohoto čtvrtletí.

Váš názor Další článek: Správce souborů pro WP8.1 od samotného Microsoftu

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Rozvíjející trh, Snímání, GNSS, Nen, Pohyb, Čip, Sam, Pro +, Broadcom