Jak paralyzovat Apple Watch? Zeptejte se jich na počasí

Chytré hodinky Apple Watch po aktualizaci na novou verzi watchOS 4.1 trpí poměrně kuriózním bugem. Některým uživatelům se hodinky samovolně restartují v okamžiku, kdy uživatel vznese dotaz na vestavěnou asistentku Siri, jaké je venku počasí.

Záhadné na chybě je, že se neděje úplně všem uživatelům – podle uživatelů z internetové sítě Reddit ji hlásí náhodně lidé ze Spojených států, Kanady i Evropy a nejde jen o hodinky nejnovější třetí edice. Na vině by údajně mohl být posun času na zimní, ke kterému v posledních dnech došlo i na americkém kontinentu. Ve většině evropských zemí přitom letní čas skončil už dříve.

Samotný Apple se k chybě zatím nevyjádřil, ale dá se očekávat, že pokud bude přetrvávat, vyřeší ji rovnou nějakou drobnější softwarovou aktualizací hodinek. Do té doby je lepší se Siri v hodinkách na počasí raději neptat. Vzhledem k chybějící češtině to nejspíš u tuzemských uživatelů stejně není nijak častý úkon.

Premiéra Apple Watch 3 na zářijové keynote:

Diskuze (23) Další článek: Samsung má reklamu na oslavu výročí. Je to už 10 let, co se naváží do iPhonu

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Evropa, Poslední den, Americký kontinent, Uživatelé, Chybějící čeština, Letní čas, Zářijový keynote, Spojené státy, #Apple, Evropská země, Tuzemský uživatel, Nová verze, Posun času, Reddit,