Jak z mobilu udělat skener. Vybíráme nejlepší aplikaci na ukládání dokumentů

Chcete z mobilu udělat skener? Vyzkoušejte aplikaci Office Lens od Microsoftu, můžete ji mít jak na Androidu, tak na iPhonu.

Ještě než poprvé namíříte mobil na dokument, myslete na to, že aplikace ani fotoaparát neumí zázraky. Položte dokument na rovnou a dobře osvětlenou plochu. Výsledek nikdy nebude tak dokonalý jako ze skutečného skeneru, ale můžete se hodně přiblížit a v praxi to většinou stačí.

Uživatelské prostředí je jednoduché, ovládání také, grafika na displeji vás navede. Dokument můžete sejmout i z úhlu, ale proč algoritmům nepomoct a nemířit kolmo? Sejmutím předlohy to nekončí. Oříznutý a vycentrovaný výsledek můžete uložit jako obrázek do galerie, nebo jako PDF, ale zajímavé možnosti začínají teprve s integrovanými službami.

Skvělý je export do Wordu, dokument se uloží do složky na OneDrive a tam už jde o běžný dokument s textem, který můžete dále editovat. Kvalita ORC algoritmů byla při našich pokusech špičková.

Praktická je i možnost ukládat vizitky. Při exportu vám telefon nabídne vyplněný profil nového kontaktu, stačí uložit a všechny informace jsou v adresáři.

Diskuze (11) Další článek: Katastrofa motorem pokroku. Google X vypouští LTE balóny nad Portorikem

Témata článku: Microsoft, , , , , , Word, Zajímavá možnost, Dok, Aplikace, MOBI, Nejlepší aplikace, Ukládání, Jak, Sken, Nový kontakt, Dokument, Mobil, Noční focení, OneDrive, Integrovaná služba, Skener, Algoritmus, Běžný dokument, Výsledek,