Jedničkou mezi hodinkami je Apple. Tizen ze druhého místa vystrnadil Android Wear

Podle Strategy Analytics došlo v prvním čtvrtletí letošního roku ke změnám v TOP3 segmentu chytrých hodinek. Na druhé místo se dostala platforma Tizen, které vděčí Samsung za úspěch chytrých hodinek řady Gear. Na třetí pozici se propadá Android Wear, jedničkou mezi chytrými hodinkami zůstává i nadále Apple.

Tizen si v současné době drží na trhu 19% podíl, Android Wear je s 18% marketsharem až na třetím místě. A to i přesto, že jej využívají desítky modelů hodinek různých výrobců, což je kontrastem k několika modelům od Samsungu a Applu. A právě americký gigant trhu chytrých hodinek dominuje s 57% podílem na trhu.

Samsung si tak po dvou letech v segmentu chytrých hodinek výrazně polepšil, penetrace na trhu se zvýšila z 6,7 na zmiňovaných 19 procent. Zdá se, že sázka na Tizen Samsungu vychází, a to i přesto, že se tento systém v počátcích potýkal s nedostatkem aplikací. Na Tizen sice ještě nebyly portovány všechny populární tituly, ovšem skladba aplikací je po několika letech již poměrně obsáhlá. 

Používáte chytré hodinky? Vystačíte si se základním softwarem nebo do nich instalujete další aplikace? Podělte se o váš komentář v diskusi pod článkem.

Jak vybrat chytré hodinky:

Zdroj Tizenexperts

Diskuze (17) Další článek: Apple Park směřuje k zářijovému otevření. Hlavním hostem večírku bude iPhone 8

Témata článku: Apple, Huawei, Samsung, Sony, , , , , , , APP, Hod, #Android, Penetrace, #Apple, Model hodinek, Druh, Wear, Populární titul, Android Wear, Hodinka, Skladba, Mez, Základní software,