Jolla vybrala na tablet 1,8 mil. dolarů. Produkt připraví do čtvrt roku

Finská společnost Jolla, výrobce stejnojmenného smartphonu, se pustí také do sériové výroby tabletu. Na svůj první Jolla Tablet se Finové rozhodli získat prostředky na crowdfundingovém portálu IndieGoGo. Před několika dny byla přispěvatelská kampaň ukončena – Jolle se v ní za tři týdny podařilo získat sumu 1 824 055 amerických dolarů, čímž zhruba pětkrát překonala minimální částku pro realizaci projektu.

Klepněte pro větší obrázek

Překonávání různých částek v kampani přitom bylo výrobcem motivováno přidáváním doplňkových funkcí tabletu. Tablet tak dostane slot na microSD kartu a funkci Split Screen. Nepodařilo se ale dosáhnout na příplatkovou výbavu 3,5G modulu za 30 dolarů, tablet s podporou operátorských dat tak bude pravděpodobně dražší.

Klepněte pro větší obrázek

Připomeňme, že tablet bude pracovat na vlastní platformě Sailfish OS 2.0. Poběží na čtyřjádru Intel s podporou 64bitových instrukcí. Baterie nabídne slabší kapacitu 4 300 mAh a dotykový displej s úhlopříčkou 7,9 palce a rozlišením 2 048 × 1 536 bodů bude přímo konkurovat iPadu mini 2/3. Jolla již zkonstruovala prototyp tabletu, jeho sériová výroba by tedy neměla zabrat mnoho času. Výrobce uvádí, že Jolla Tablet půjde do prodeje v prvním čtvrtletí roku 2015.

Diskuze (6) Další článek: TP-LINK uvádí na trh powerbanku s kapacitou 10 400 mAh

Témata článku: Jolla, , , , Jolla Tablet, Mil, Rok, Pro +, Čtvrt, Sailfish OS, Dolar, Čtvrt roku, Jolla v, Sériová výroba, Tab,