Kapesní tiskárnička na cesty. Samsung Image Stamp se ukazuje na veletrhu CES

Kromě nových smartphonů řady Galaxy A (2017) ukázal Samsung na veletrhu CES v Las Vegas také nové příslušenství ke smartphonům. Zajímavým kouskem je Samsung Image Stamp – malá instantní tiskárna kapesní velikosti, která umí okamžitě vytisknout obrázky nebo fotografie z telefonu.

Klepněte pro větší obrázek

K tomuto účelu stačí pouze stáhnout příslušnou aplikaci a položit smartphone na tělo tiskárny. Díky NFC dojde k napárování zařízení a jejich spojení přes Wi-Fi. Fotografie se tisknou na termosublimační papír a mají maximální rozlišení 336 dpi při poměru stran 16 : 9 s rozměry 98 × 56 mm. Mimo obrázků je možné vytisknout také QR kód a fotografii použít jako vizitku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Mobilní tiskárna je velká zhruba jako 10Ah powerbanka

Jako náplň poslouží speciální papírky Zink od Polaroidu, které cenově vychází zhruba 15 Kč za kus. Do tiskárny Samsungu bude možné vložit i druh s lepícím rubem, takže fotky můžou posloužit jako samolepky. Tiskárna má velikost zhruba jako powerbanka a bude se na prvních trzích prodávat ještě v prvním čtvrtletí v modré a růžové pastelové barvě. Kompatibilní bude se zařízeními na Androidu 6.0 a vyšším.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Mobilní tiskárnu jsme si spolu s dalším příslušenstvím od Samsungu vyzkoušeli na veletrhu CES v Las Vegas

Řešení mobilních tiskáren není na trhu zdaleka nové. Už před čtyřmi lety nabízelo několik modelů kapesních tiskárniček korejské LG, později se na trh dostaly tiskárny Fujifilm Instax, Polaroid Zip, Prynt Case a další. Cena podobných zařízení se obvykle pohybuje mezi 3 a 5 tisíci korun, podobně by měla stát i tiskárna od Samsungu.

Diskuze (5) Další článek: Changhong uvedl mobil s molekulárním spektrometrem. Umí ověřit čerstvost potravin [CES]

Témata článku: Samsung, , , , , , , Speciální papír, Mobilní tisk, Tis, Slim, Tisk, Image, Úkaz, Přenosný reproduktor, Sam, Samsun, Veletrh, DPI, Fujifilm Instax, Náplň, Veletrh CES, Fujifil