Kaspersky Lab má dvě nové appky. Jedna slibuje delší výdrž mobilu, druhá bezpečnější Wi-Fi síť

Kaspersky tvrdí, že až 96 % aplikací na Androidu běží na pozadí, aniž by je uživatel spustil. Aplikace Battery Life tyto procesy analyzuje, identifikuje největší žrouty energie a nabídne je uživateli, který je může jedním dotekem „pozabíjet“. Appka také spočítá čas zbývající do úplného vybití telefonu.

Druhá nová appka ze stejné dílny se jmenuje Kaspersky IoT Scanner a dává si za cíl pozvednout bezpečnost domácích Wi-Fi sítí. Informuje uživatele o úrovni zabezpečení připojených zařízeních (Wi-Fi routery, počítače, tablety a smartphony, IP kamery, chytré televizory, tiskárny, NAS síťová úložiště NAS, mediální servery, herní konzole a další).

IoT Scanner je uloží do paměti a upozorní uživatele na změny. Aplikace také podrobný sken všech zařízení a snaží se identifikovat známé zranitelnosti, například jestli mají otevřené připojovací porty (zda se k nim může připojit kdokoliv z internetu). V takovém případě o tom informuje uživatele a doporučí jejich okamžité uzamčení. Kaspersky IoT Scanner navíc vyrozumí uživatele o případných problémech s hesly pro Wi-Fi router, Telnet nebo SSH. Tato funkce je důležitá pro zabránění neoprávněného přístupu do připojených IoT zařízení, která jsou většinou zabezpečena slabými hesly.

Jak bezpečně používat smartphone:

Diskuze (5) Další článek: Zpátky do školy! Nejlépe s novým mobilem a výhodným tarifem, nejvýhodnější je...

Témata článku: , , , , , , , , Neoprávněný přístup, Herní konzole, B & AMP, Iot zařízení, NAS, Zbývající čas, Zranitelnost, Uživatelé, F +, Wi-fi síť, Slib, Domácí wi-fi, K-Scan, Battery Life, Aplikace, Síť, Připojené zařízení,