Kiss od Keyssa: smartphony budoucnosti budou přenášet soubory „polibkem“

Společnost Keyssa pracuje na nové bezdrátové přenosové technologii budoucnosti, kterou nazývá jednoduše jako Kiss (v překladu polibek). Název vychází ze základního předpokladu dotyku obou zařízení, která mezi sebou chtějí přenášet data, což vypadá hodně podobně jako NFC, které je s námi celou řadu let. Kiss však slibuje přenosy velkých souborů (např. filmů v HD rozlišení), které mají trvat jen pár vteřin.

Vysokorychlostní datové přenosy na krátkou vzdálenost mají zajistit tzv. Kiss konektory, které mají být za pár let umístěny ve smartphonech, tabletech, televizích i počítačích. Z mobilu do počítače přenesete soubory jedním dotykem, obdobně to bude i při streamování videa z telefonu do televize.

Technologie Kiss zní zajímavě, jsme však hodně vzdáleni od její finální realizace. O tom, že koncept zřejmě nezapadne, svědčí zájem společností Samsung a Foxconn, které do projektu investovaly a v budoucnosti očekávají, že se z Kissu stane standard, který bude uváděn nejen ve specifikacích mobilních zařízení.

Zdroj Ubergizmo

Diskuze (1) Další článek: Oukitel K 10000 Pro: Je to ještě mobil, nebo už powerbanka?

Témata článku: Samsung, , , , , , Velký soubor, Budoucnost, Dotyk, Kiss, Soubor, Pár let, Pře, Základní předpoklad, Krátká vzdálenost, Celá řada, Mobilní zařízení, SMA, Polibek, Transfer, Realizace, Key, Pol