LG instalovalo největší OLED obrazovku na světě. Je zprohýbaná do tvaru vlny

LG znovu ukazuje své schopnosti v oblasti obrazovek. Největší OLED panel na světě instalovala jihokorejská společnost v obřím nákupním centru Dubai Mall ve Spojených arabských emirátech. Instalace ve velikosti překonala dva roky starou obrazovku na letišti Incheon v Soulu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Megaobrazovka v dubajském obchodním centru v těsném sousedství nejvyššího mrakodrapu světa Burj Khalífa sestává z 820 bezrámových OLED panelů. Obraz tak není rušený černými linkami. Instalace má tvar vlny díky prohnutí panelů dovnitř i ven a ukazuje tak možnosti OLED displejů, které se používají nejen v televizorech, ale také ve smartphonech.

Právě připravovaný smartphone LG V30 má po dvouleté pauze, kdy LG v mobilech dávalo přednost IPS technologii, opět využít OLED displej, který umožní i zahnutí, i když u V30 půjde nejspíš jen o mírné zakřivení k okrajům. Smartphone bude představen 31. srpna 2017 na veletrhu IFA 2017 v Berlíně.

Ohebné OLED panely produkuje také jihokorejský konkurent Samsung:

Diskuze (1) Další článek: BlackBerry se pochlubilo podporou chytrých brýlí pro rozšířenou realitu

Témata článku: LG, , , , , , , Mrakodrap, Incheon, Jihokorejský konkurent, TV +, Připravovaný smartphone, Největší oled, Obrazovka, Mírné zakřivení, Oled panel, Nákupní centrum, Instalace, Tvar, Rok starý, Vlna, Mall, Displej, Černá linka, OLED displej