LG Optimus G Pro: pětipalcové Full HD zatím jen pro Japonsko

LG dnes společně s japonským operátorem NTT DoCoMo představilo vylepšenou podobu svého top smartphonu Optimus G. Novinka se jmenuje LG Optimus G Pro a nepřináší, jak by si mnozí podle názvu mohli myslet, hardwarovou klávesnici navíc. Označení Pro v tomto případě znamená zvětšení displeje na úhlopříčku 5 palců a zjemnění rozlišení na Full HD (1 920 × 1 080 bodů).

Klepněte pro větší obrázek

Zlepšení některých parametrů dosáhl Optimus G Pro díky svým větším proporcím. Výrobce tak mohl osadit například kapacitnější 3 000mAh článek. Takt čtyřjádrového procesoru Snapdragon S4 Pro od Qualcommu bude navýšen na 1,7 GHz. Ostatní parametry, včetně 2 GB paměti RAM, vestavěné paměti 32 GB, 13Mpx fotoaparátu a podpory LTE zůstávají stejné s modelem Optimus G.

Dostupnost novinky byla ohlášena zatím pro japonský trh. LG Optimus G pro se v tamních prodejnách operátora NTT DoCoMo objeví počátkem dubna v bílé nebo černé barvě. Zda se LG chystá uvést i globální verzi špičkového pětipalcového zařízení, bychom měli zjistit na letošním veletrhu MWC 2013 v Barceloně.

Diskuze (13) Další článek: Tipy na zajímavé české aplikace pro Windows Phone

Témata článku: LG, , , , , , LG Optimus, LG Optimus G, LG Optimus G Pro, Pro +, Full HD +, Ful HD, Full HD, Full, F +, HD +,