LG představilo nový osmipalcový tablet. Váží méně než plechovka coly

Vedle smartphonu střední třídy LG Q6 jihokorejská firma v uplynulých dnech potichu představila také nový tablet s předlouhým názvem LG G Pad IV 8.0 FHD LTE. Z něj je patrná velká část výbavy. Nutno dodat, že LG není žádný tabletový megahráč a svoji novinku bude prodávat pouze na některých trzích.

Klepněte pro větší obrázek
LG G Pad IV je lehčí než plechovka coly. Trochu zvláštní srovnání, ale jak jinak upoutat na jinak vcelku obyčejný tablet (Foto: LG)

Firma zvolila osmipalcovou úhlopříčku IPS displeje s Full HD rozlišením. Tablet spadá do nižší střední třídy, což dokazuje zvolený čipset Qualcomm Snapdragon 435 a také 2 GB RAM. Vnitřní úložiště má kapacitu 32 GB. LG se chlubí zejména nízkou tloušťkou pod 7 mm a hmotností 290 gramů. Tablet tak váží méně než třetinka coly v plechovce.

Klepněte pro větší obrázek
Tablet má v pase méně než 7 mm a bude se prodávat zatím v Koreji (Foto: LG)

Tablet nabídne 5Mpx fotoaparát a baterii s kapacitou 3 000 mAh, což je vzhledem k celkové velikosti zařízení těžký podprůměr. Novinka je postavena na Androidu 7.0 Nougat a podporuje operátorská data přes LTE sítě. Nechybí některé funkce v prostředí známé ze smartphonů LG – např. Knock Code, Multi Window a další. Cenu ani dostupnost novinky na evropském trhu v tuto chvíli neznáme.

Jak vybrat levný smartphone:

Diskuze (10) Další článek: Zahrajte si hry od Blizzardu a ze Steamu na smartphonu či tabletu s Androidem

Témata článku: LG, , , , , , , Osmipalcová úhlopříčka, Velká část, Nízká tloušťka, Nov, Knock Cod, Full HD, Cola, Vnitřní úložiště, Operátorská data, Novinka, FHD, Evropský trh, Nový tablet, Vaz, Levný smartphone, Osmipalcový tablet, Os tablet, Celková velikost,