LG spolupracuje na řešení, které zrychlí bezdrátové dobíjení až o třetinu

Co na tom, že vlajkový smartphone LG V30 se u nás nejspíš do Vánoc nezačne prodávat, protože Česko je pro mobilní divizi LG operující z Polska mrtvá zóna. Firma oznamuje inovace, které potěší šťastnější trhy nebo alespoň ty, kteří si vydařenou novinku jihokorejského výrobce obstarají jinde.

 

Klepněte pro větší obrázek
Bezdrátové dobíjení LG V30 je rychlejší než u jiných smartphonů díky vyššímu dobíjecímu výkonu

LG spolupracuje s firmou Integrated Device Technology (IDT) na řešení, které zrychlí bezdrátové dobíjení až o 30 %. Využívá profilu EPP (Extended Power Profile), jenž je součástí známé technologie Qi konsorcia WPC. Profil zvyšuje výkon bezdrátového dobíjení v podporovaném zařízení až na 8 W a zkracuje tak dobu bezdrátového dobití smartphonu zhruba o třetinu času. Zachována zůstává ale i kompatibilita s 5W Qi.

Asi příliš nepřekvapí, že prvním smartphonem, jenž novou technologii používá, je LG V30, které už je na mnoha trzích v prodeji. Například v sousedním Německu přijde na 900 eur, tedy zhruba 23 tisíc korun. Polská pobočka si novinku „syslí“ pro svůj trh, kde bude mít premiéru 6. prosince se startovací cenou 3 800 zlotých, tedy stejně jako v Německu. Dostupnost na českém trhu stále neznáme.

Diskuze (1) Další článek: Android v listopadu 2017: Nougat roste, Marshmallow ustupuje jen pomalu

Témata článku: LG, , , , , , LG V30, Český trh, EPP, Jihokorejský výrobce, Mobilní divize, Kter, Vlajkový smartphone, Extended, Extended power profil, Sousední Německo, Německo, Euro, Dobíjení, Známá technologie, Řešení, Podporované zařízení, Zlotý, Nová technologie, Polská pobočka