Lumia 1020 se dočká nástupce. Nový superfotomobil bude kovový

V červenci tomu byl rok, co byla poprvé představena Nokia Lumia 1020 s unikátním 41Mpx fotoaparátem PureView. Microsoft nedodržel roční interval, aby letos představil nástupce tohoto povedeného fotosmartphonu. Naděje příznivců fotografování a systému Windows Phone ovšem nemusí umírat, protože podle posledních úniků informací z fóra na čínském portálu Baidu se nástupnický model nejlépe fotící Lumie skutečně chystá.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Novinka byla vyvíjena ještě pod hlavičkou bývalé mobilní divize Nokia, proto nese kódové značení ve známém tvaru RM-1052. Smartphone je ale dokončován v Microsoftu, o čemž se dočteme na popiscích prototypu na zádech telefonu. Ta by měla být z hliníku a ponesou opět vystouplý modul zřejmě totožného 41Mpx fotoaparátu PureView s optikou Zeiss.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Proti Lumii 1020 se znatelně zlepší výbava. Nástupce s očekávaným názvem Lumia 1030 by měl přinést 5" FullHD displej, procesor Snapdragon osmistovkové řady, 2 GB RAM, 32 GB vnitřní paměti. K představení novinky dojde nejspíš v březnu na veletrhu MWC 2015 v Barceloně.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Diskuze (20) Další článek: Nvidia protáhla „Black Friday“ a k Shield Tabletu dá ovladač zdarma

Témata článku: Microsoft, Nokia, , , , , , , Nokia Lumia 1020, Poslední únik, Šup, Baidu, Super, Super +, Nástupce, Kódové značení, Kovo, Nástup, Nov, Vystouplý modul, Roční interval, Sup