„Mega Selfie“ smartphone BLU Vivo 8L nabídne přední 20Mpx kamerku s efekty

Novinka od americké společnosti BLU je mířena na ty, kteří nedají dopustit na mobilní selfíčka. Smartphone označený jako Vivo 8L dostal přídomek „Mega Selfie“ protože nad displejem nabízí 20Mpx snímač. Obdobné rozlišení často nemají ani hlavní fotoaparáty modelů zavedených značek. Na druhou stranu je nutné připomenout, že větší rozlišení neznamená větší kvalitu.

Přestože je v názvu slůvko Vivo, nemá novinka nic společného se stejnojmenným čínským výrobcem smartphonů.

Výrobce k selfie kamerce přidal i přisvětlovací diodu, přesný typ použitého snímače však nezmiňuje. Kamerka má fotit slušná „selfíčka“ i za horšího osvětlení, na pozadí pracují technologie pro „vylepšení“ snímků a pro detekci snímaných scén. Mnohem méně skoupý na slovo byl BLU u hlavního 13Mpx fotoaparátu, který používá čip IMX258 od Sony (F/2.0) s HDR, PDAF a laserovým ostřením. Pod fotoaparátem se nachází čtečka otisků prstů, bez které by dnes nový smartphone snad ani nemohl existovat...

Nebýt displeje a procesoru, bavili bychom se o zajímavé alternativě high-end smartphonů zavedených značek. Vivo 8L má však 5,3" displej s HD rozlišením (krytý Gorilla Glass 3) a běží na osmijádrovém MediaTeku 6753. Operační paměť je 3GB, interní 32GB úložiště zase rozšíříte microSD kartami. MicroUSB konektor podporuje i USB OTG, nemůže chybět ani 3,5mm jack. Telefon se na trh dodává jako Dual SIM, podporuje Bluetooth 4.1 i LTE . V ČR tak případně využijete jen pásma 1, 3 a 7, pásma 8 a 20 novinka nepodporuje.

Potěšitelným faktem je integrovaná 4 000mAh baterie nebo samotná koncová cena. V rámci promo nabídky lze telefon s Androidem Nougat dočasně pořídit na Amazonu jen za 150 dolarů (v přepočtu 3 250 Kč), běžná cena se přitom pohybuje okolo 199 dolarů, tj. 4 350 Kč. 

První pohled na BLU Vivo 8L přímo do výrobce:

Zdroj Amazon

Diskuze (2) Další článek: Kinect končí. Zdá se, že nás futuristické ovládání prostě nebaví

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Česká republika, Velká kvalita, Zavedená značka, Smartphone, Snímač,