Mobilní platby Samsung Pay budou koexistovat s Android Pay

Samsung spolu s modely Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge na letošním veletrhu MWC v Barceloně představil i svůj projekt mobilních plateb Samsung Pay, kterým jihokorejský výrobce reagoval na amerického giganta Apple a jeho platby Apple Pay. Na nedávné konferenci Google I/O se k mobilním platbám přidal i Google (Android Pay), což společně s oficiálním zavedením podpory microSD karet budilo dojem, že si mezi sebou Samsung a Google vyřizují účty.

Chief Strategy Officer společnosti Samsung, Young Sohn, se však k celé situaci vyjádřil tak, že podle něj mohou obě platební služby, tj. Samsung Pay a Android Pay na trhu vzájemně existovat vedle sebe, a přitom si vzájemně nekonkurovat. Sohn dále zmínil, že mezi hlavní rozdíly patří to, že Android Pay je určen pouze pro NFC terminály, zatímco podpora NFC plateb u Samsung Pay teprve přijde. Hlavní přidanou hodnotou u plateb Samsung Pay je placení na starších terminálech s magnetickým proužkem, přičemž samotný telefon (v tomto případě S6 a S6 Edge, výhledově Note 5) přiblížením k terminálu emuluje projetí kartou. 

Výkonný prezident Samsungu, Rhee in Jong, však na středečním setkání investorů potvrdil, že se mobilní platby Samsung Pay opozdí. Původně měly být spuštěny v Jižní Koreji a v USA v červenci, nakonec se odkládají až na září. Konečně jsme se ale dočkali potvrzení plateb Samsung Pay i pro Evropu, ta má přijít na řadu, spolu s Čínou, v průběhu příštího roku.

Zdroj: Ubergizmo, Re/code

Diskuze (8) Další článek: Šeptanda: podzimní iPhony 6s si polepší na 2K displej

Témata článku: Apple, Google, Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, PLA, Samsun, MOBI, Pay, Plát, Sam, Mobil, Android Pay