Návštěva ze záhrobí. V Německu se bude prodávat Alcatel s mobilními Windows

Alcatel má docela zajímavou strategii. Čínská značka s evropskými kořeny už zjistila, že s největšími hráči nedokáže soupeřit v oblasti nejlépe vybavených zařízení, a tak si hledá alternativní cesty. Ať je to pokračující výroba klasických tlačítkových telefonů, ODM/OEM spolupráce a výroba zařízení pod jinými značkami, nebo třeba používání platformy, nad kterou už většina ostatních výrobců zlomila hůl.

To je i případ Alcatelu Idol 4 Pro (o výbavě zde), který je další hardwarovou odnoží loňského Idolu 4S (nebo též Vodafonu Smart Platinum 7), ale po softwarové stránce jde o unikát – smartphone totiž používá systém Windows 10 Mobile, který je dnes prakticky mrtvou platformou. Přesto se Alcatel rozhodl, že tento model od července nabídne na německém trhu a podle portálu mspoweruser.com za něj bude chtít nemalých 599 eur (cca 16 tisíc korun). Má zařízení s loňskými komponentami a mrtvým systémem s touto cenovkou šanci?

Diskuze (13) Další článek: Dnes startuje Apple WWDC. Co čekat a kde sledovat?

Témata článku: Alcatel, , , , , , , Většina ostatních, Mobilní windows, Němec, Tlačítkový telefon, MOBI, Windows!, Germany, Návštěva, Disko, Mobil, Win, Největší hráč, Komponenta, Čínská značka, Wind, German, Pro +