Nejlevnější Motoroly v prodeji. S Moto C se vejdete do tří tisíc

Motorola kromě zařízení střední třídy Moto G5 a Moto G5 Plus začala v uplynulých dnech bez většího rozruchu na našem trhu prodávat také nejnižší model Moto C. Ačkoli už loni Lenovo nabízelo smartphony v řadě C, letos už čínský výrobce bude prodávat všechny smartphony pod hlavičkou Motoroly.

Pokud tedy v obchodech uvidíte Lenovo (Vibe) C, C2 nebo C2 Power, pak jde o loňská zařízení. Aby to ale nebylo tak jednoduché, i letošní Moto C jsou dvojího typu a liší se podporou sítí. Moto C (3G) nepracuje v LTE sítích a stojí 2 590 Kč, Moto C (4G) má kompletní podporou všech frekvenčních pásem a sítí a přijde na 2 990 Kč. O fous lépe vybavená Moto C Plus se u nás zatím neprodává.

Moto C přinesou zaoblené tělo s plastovým zadním krytem, který se dá sejmout a ukrývá baterii s kapacitou 2 350 mAh. Pětipalcový displej si musí vystačit s rozlišením pouze 480 × 854 bodů. Výpočetní jednotkou je MediaTek MT6580M, resp. MT6737M u 4G verze, ve společnosti 1 GB RAM a 8/16 GB vnitřního úložiště. Hlavní fotoaparát nabídne 5Mpx rozlišení, selfie kamera je dvoumegapixelová. Zařízení běží na Androidu 7.0 Nougat a podporují funkci Dual SIM.

Srovnáváme nesrovnatelné. Byly lepší staré mobily, nebo dnešní smartphony?

Váš názor Další článek: Letní slevy u T-Mobilu: 2 500 Kč na iPhone 6s, tisícovka na Samsungy a Honor 8

Témata článku: , , , , , , , Tis, Tisíc, Prodej, Zaoblené tělo, Rozruch, Nejnižší model, Pro +, Čínský výrobce, Motorol, Motor, Pětipalcový displej,