Nokia začíná distribuovat Windows Phone 8.1 s updatem Cyan

Ačkoliv podrobnosti ohledně nové verze okenatého systému známe již delší dobu, až nyní začíná jeho distribuce koncovým uživatelům. Windows Phone 8.1 by měli mít možnost stáhnout všichni majitelé telefonů s Windows Phone 8 nejpozději do konce léta (pokud již nevyužili možnosti stažení skrze vývojářský program). Ti, kteří vlastní telefony Nokia Lumia se mohou těšit rovněž na softwarová vylepšení pod nálepkou Nokia Cyan. Dle posledních zpráv je tato aktualizace již nyní dostupná pro telefony Nokia Lumia 625 a 925.

Klepněte pro větší obrázek
Také v České republice již mohou vybraní šťastlivci stahovat nejnovější verzi systému Windows Phone.

Co všechno přináší velká aktualizace Windows Phone 8.1 si můžete přečíst v naší obsáhlé recenzi. Mezi hlavní lákladla patří 3 velikosti živých dlaždic, Action Center (notifikační centrum), vylepšený kalendář nebo hlasová asistentka Cortana. Ta mimochodem správně odhadla vítěze 15 ze 16 zápasů vyřazovacích bojů na právě skončeném mistrovství světa ve fotbale. Nokia Cyan poté přidává aktualizace oblíbených aplikací jako Nokia Camera, Creativ Studio nebo Storyteller a dalších mnoho menších vylepšení.

Windows Phone 8.1 s Nokia Cyan:

Zda je připravena aktualizace na WP 8.1 i pro váš telefon zjistíte snadno. V Nastavení zvolte možnost aktualizace telefonu a zkontrolujte její dostupnost. V případě, že budete mít štěstí, telefon ji začne automaticky stahovat a následně se vás dotáže, zda ji chcete ihned nainstalovat. Další možností pro uživatele Lumií, jak kontrolovat dostupnost pro jednotlivé modely je návštěva těchto stránek.

Diskuze (118) Další článek: Ritot: náramek s projektorem zobrazí informace rovnou na ruku

Témata článku: Nokia, , , , Nokia Lumia 625, Mistrovství světa, Velká aktualizace, Phone, Windows!, Storytel, Win, Wind,