Nová Lumia 950 uniká, má to ale háček. Vlastně dva

Nějakou dobu víme, že dalšími top modely z Redmondu má být dvojice Talkman a Cityman, bez ohledu na to, jestli to budou Lumie 940 nebo 950. Teď máme fotku!

Talkman a Cityman, tedy nové Lumie 940 a 940 XL či 950 a 950 XL, a jejich specifikace se ve vodách internetu už nějakou tu dobu povalují. Doposud jsme ale neměli, kromě fanouškovských renderů vzniklých z údajných parametrů, žádnou vizuální představu o tom, jak budou nové modely vypadat. Nyní už tu představu máme, i když je v tom háček. Nevíme, zda se jedná o Lumii Cityman či Talkman, a vlastně ji ani nevidíme nijak podrobně. Zahraniční zdroje se ale shodují, že by se mělo jednat o menší z dvojice, tedy model Talkman, a to vzhledem k poměru ruky k displeji, který vypadá více na 5,2", než na 5,7", které by měl mít model Cityman.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Lumia Talkman v ochranném pouzdře zepředu a detail na USB Type C konektor s ochranným nápisem Microsoft Mobile.

Potíž je, že z telefonu vidíme jenom displej, navíc v ochranném krytu a zřejmě i v těle, které není finální. Další fotografie alespoň potvrzují přítomnost oboustranného konektoru USB Type C. Screenshoty z tohoto modelu potom odhalují, mimo přítomnost 3 GB RAM paměti, že se nové Lumie konečně dočkají možnosti natáčet 120 fps videa, a to v rozlišení 720p.

Klepněte pro větší obrázek
Screenshoty potvrzující 3 GB RAM a režim videa 720p 120 fps.

Někdo zřejmě přijde o místo

Podle zdrojů serveru WindowsCentral.com bude ale tento únik mít ještě dohru. Situace připomíná Nokii z dob její největší slávy, kdy si Finové hlídali veškeré vzorky poskytnuté VIP novinářům dávno před uvedením na trh tak, že každý kus měl lehce jiný design či lehce jinou podobu ikonek v menu. Tímto způsobem šlo detekovat osobu, od které únik pochází. V tomto případě se osudným stalo ochranné pouzdro napevno přichycené k tělu smartphonu, kde jsou identifikačními znaky pruhy na zádech, jejich počet, délka a vzdálenost od sebe. Ke stejnému účelu má potom sloužit nápis ******ofT_MoBiLE vedle USB konektoru, který je prý na každém vzorku odlišný použitím malých a velkých písmen. Stejné zdroje hovoří o zahájení vyšetřování, což může mít do budoucna vliv na počet úniků před oficiálním představením.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nokia Talkman v pouzdře odhalujícím toho, od koho únik pochází.

Specifikace modelů Talkman (Lumia 940/950) / Cityman (Lumia 940/950 XL):

  • Polykarbonátové tělo vyvedené v matné černé a bílé, u modelu Cityman kovová tlačítka
  • 5,2" OLED / 5,7" OLED displej s rozlišením WQHD (1440 × 2560 bodů)
  • Procesor Snapdragon 808 (6 jader, 64bit) / Snapdragon 810 (8 jader, 64bit)
  • Infračervený scanner oční duhovky pro funkci Windows Hello
  • 3 GB paměti RAM
  • 32 GB vnitřní paměti se slotem na microSD
  • 20 Mpx PureView fotoaparát s dvojitým / trojitým LED bleskem
  • 5 Mpx širokoúhlá čelní kamerka
  • Vyměnitelná baterie s kapacitou 3000 mAh / 3300 mAh
  • Bezdrátové nabíjení standardu QI ve flipovém pouzdře / integrované
  • Systémový a nabíjecí konektor USB Type C

Zdroj: WindowsCentral.com 1, 2

Diskuze (21) Další článek: Kdo vládne čínskému trhu smartphonů? Huawei a Xiaomi

Témata článku: Microsoft, , , , , , Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950 Dual SIM, Nov, Zahraniční zdroj, Háček, Nová lumia, Ochranné pouzdro