Nové brýle Samsung Gear VR s USB-C jsou zpětně kompatibilní i s „es sedmičkami“

Samsung na včerejší tiskové konferenci v New Yorku mimo Galaxy Note 7 představil i novou generaci brýlí Gear VR. Ta se očekávala již s předstihem, kdy se vědělo, že novinka od Samsungu bude mít jako první model jihokorejského výrobce konektor USB-C.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nová verze brýlí Samsung Gear VR se bude vyrábět pouze v celočerné variantě

Nová verze brýlí Gear VR for Note 7 je celočerná, již na první pohled tak půjde odlišit oproti předchozí černobílé generaci. Hlavní změny se však neudály uvnitř, ale spíše navenek. Samsung se snažil vylepšit komfort z nošení, takže brýle více vypolstroval a dovybavil je delšími popruhy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Detaily - výraznější polstrování a přepracovaný blok hlavních ovladačů

Změn se dočkal i pravý blok ovládacích prvků, dřívější touchpad s výlisy byl naštěstí nahrazen rovným povrchem s vystouplým potvrzovacím středem, což by mělo diametrálně zlepšit přesnost ovládání. Mimo zpětně šipky zde vidíme i vyhrazené domovské tlačítko, podržení zpětné šipky tedy pro návrat na domovskou obrazovku již potřebovat nebudete.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vylepšení se dočkaly i popruhy a také prostor pro vložení smartphonu

Na horní části brýlí je opět umístěno tlačítko k doostření optiky, Samsung se na tiskové konferenci zmínil i o tom, že došlo ke zvětšení čoček (nově mají průměr 42 mm), podle dostupných specifikací došlo i ke zvýšení zorného pole z 89 na 101 stupňů. Na spodní části brýlí pak vidíme výduchy proti zamlžování a microUSB konektor.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Brýle mají nacvakávací konektor, takže do nich zapojíte smartphony s microUSB a USB-C

Zřejmě nejdůležitější novinkou je to, že Samsung u brýlí zachoval kompatibilitu i se stávajícími „es sedmičkami“ a „es šestkami“. V základním balení najdete dvě redukce, do brýlí tak můžete vložit protikus pro telefony s microUSB i USB-C.

Váš názor Další článek: Jak může být tak tenký? Podívejte se na kompletní demontáž moderního smartphonu

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S7, Zorné pole, Nov, Sedmička, Rovný povrch, Sed, USB, Samsun, Komp, Hlavní ovladač, Popruh, Sam, Gear, Samsung Gear VR, Potvrzovací střed