Novou šéfkou HTC je spoluzakladatelka firmy Cher Wang

HTC po letech mění svého generálního ředitele. Představenstvo společnosti do této funkce jmenovalo spoluzakladatelku firmy Cher Wang, která také prezentovala novinky na nedávné tiskové konferenci HTC v Barceloně. Pozice se ujímá s okamžitou platností. Bývalý CEO Peter Chou odchází podle vyjádření společnosti do pozice, ve které má vést inovace budoucích projektů.

Klepněte pro větší obrázek

Dosavadní generální ředitel Peter Chou stál u přeměny značky HTC z ODM výrobce pro jiné firmy ve známou samostatnou globální značku. V posledních letech se ale často spekulovalo, že je to právě Peter Chou a jeho kontroverzní manažerská rozhodnutí, která brzdí HTC v rozvoji a stojí za ztrátami firmy v několika po sobě jdoucích finančních čtvrtletích.

V nové pozici nazvané Head of HTC Future Development Lab má Peter Chou zodpovídat za identifikace potenciálních příležitostí pro růst společnosti. Na přímý chod firmy už ale jeho rozhodnutí mít vliv nebudou. Někteří analytici dokonce spekulují, že nově vytvořená pozice je dobře proplacenou jízdenkou Petera Chou pryč ze společnosti.

Klepněte pro větší obrázek

Kdo je Cher Wang

Cher Wang založila celou řadu firem podnikajících v oblasti IT a v roce 1997 se stala spoluzakladatelkou společnosti HTC. Původní vize o vývoji inovativních chytrých telefonů se rozrostla v globální společnost v hodnotě mnoha miliard dolarů, která neustále přichází na trh s novými technologiemi, včetně prvních přístrojů s operačními systémy Android a Windows Mobile.

V loňském roce byla Cher Wang televizí CNBC vyhlášena jednou z 25 lidí s nejsilnějším vlivem na obchod a finance od roku 1989. Od roku 2012 se každoročně objevuje v žebříčku nejvlivnějších žen světa podle časopisů Forbes a Fortune. Obdržela také ocenění Osobnost roku od čínské televizní stanice CCTV. Wang absolvovala University of California, Berkeley, je vdaná a má dvě děti.

Váš názor Další článek: Microsoft připraví Windows 10 ROM pro telefony s Androidem

Témata článku: HTC, , WAN, CNBC, Nov, Budoucí projekt, Spolužák, University of california, Finanční čtvrtletí, Wang, F +, Berkeley, Televizní stanice, Spoluzakladatel, Šéf