Nový Honor pochytá světlo v Berlíně. Evropská premiéra příštího vlajkového modelu se blíží

Honor 8 Pro je aktuálním vlajkovým modelem podznačky čínského Huawei. Jde ovšem o větší zařízení s úhlopříčkou displeje 5,7 palce a na právoplatného nástupce pětipalcového loňského modelu Honor 8 se stále čeká. Už ale ne moc dlouho. Důvěryhodný „geek“ Roland Quandt zveřejnil na svém Twitteru vizuál, kterým láká na evropskou premiéru patrně modelu Honor 9.

Klepněte pro větší obrázek

Z obrázku název zřejmý není, nový vlajkový model je ale „na řadě“, ačkoli jeho loňský předchůdce byl představen v pozdější části roku. K premiéře dojde 27. června v Berlíně – podtitul novinky zní „The Light Catcher“, tedy něco jako „chytač světla“. Výrobce tím zřejmě láká na fotoaparát, který má mít vylepšené vlastnosti pro focení ve tmě. Honor pravděpodobně opět využije dvou čoček hlavního fotoaparátu a uvažovat můžeme také s lepší světelností objektivu. Summilux-H použitý u sestřiného modelu Huawei P10 Plus například poskytuje světelnost f1.8.

Klepněte pro větší obrázek
Je tohle podoba připravovaného Honoru 9? Jen malá změna v designu a stěhování čtečky pod displej mohou napovídat, že ano (foto: PhoneArena.com)

O výbavě novinky v tuto chvíli mnoho nevíme. Očekávat se dá opět panel s úhlopříčkou lehce nad pět palců, výpočetní výkon nejspíš obstará koncernový nejvyšší typ čipsetu Kirin 960. Honor bývá štědrý na paměti, 4 GB RAM + 64 GB bude nejspíš minimum. Už dříve se spekulovalo o vypuštění analogového 3,5mm audio jacku. Pokud to bude pravda, bude to ve stáji Huawei/Honor poprvé a uvidíme, jak se s tím výrobce popasuje.

Diskuze (1) Další článek: Pařba na příští víkend. Stáhněte si zdarma 12 placených her z Google Play

Témata článku: Honor, , , , , , , , Malá změna, Audio jack, Premier, Berlín, Premiér, Nový honor, Hon, Light catcher, Mode, Pře, Čínské huawei, Nov, Světlo, Svět, Model, Evropská premiéra, Výpočetní výkon,