Nubia Z17 Mini vtrhla sebevědomě do vyšší střední třídy s duálním foťákem a přehršlí paměti

Do prodeje na českém trhu míří Nubia Z17 Mini. Jde o pokračovatele loňských modelů Z11 Mini a Z11 Mini S, který posiluje v řadě parametrů. Ty nejnápadnější jsou hlavně duální hlavní fotoaparát, procesor Snapdragon 652 a zejména štědrá porce paměti 4+64 GB (RAM+vnitřní úložiště).

Novinku s celokovovým tělem v černo-zlatém provedení právě začínáme testovat. První dojmy jsou velmi dobré – zařízení má dostatek výkonu, prostředí je svižné a nadějně vypadá i baterie. Precizní konstrukční zpracování má Nubia zvládnuté už dávno od dob modelu My Prague.

Na rozdíl od minulosti je ale u čínské značky nyní samozřejmostí podpora všech tuzemských LTE pásem. Jen škoda, že čtečku otisků se nepodařilo dostat po vzoru stájových modelů M2 Lite a N2 na přední stranu zařízení, kde je lépe dostupná než na zádech. Novinka se začne prodávat v nejbližších dnech za 9 890 Kč a stane se přímou konkurencí např. pro loňský Honor 8 nebo Asus Zenfone 3. Nepříjemně zatopit může ale i letošnímu modelu Huawei P10.

Diskuze (1) Další článek: Samsung Galaxy Note 8 má vypadat jako vylepšený Galaxy S8 s perem S Pen

Témata článku: Nubia, , , , , , , , Zlaté provedení, Konstrukční zpracování, Letošní model, Mini, Min, Pře, Loňský honor, Mini +, F +, Duální foťák, Nubií, Vlajková Nubia, Stájový model, Foťák, Prague, Str, Tuzemský lte,