Nubia Z17s: nová vlajková loď se dvěma duálními fotoaparáty a takřka bez rámečků

Předešlý vlajkový model Nubia Z17 se ještě nedostal do Evropy a čínská značka už představuje jeho nástupce. Nubia Z17s učinila významný krok vstříc bezrámečkovosti a celkově výrazněji obměňuje design, což by si možná zasloužilo víc než jen „faceliftovací“ písmenko S v názvu.

Zařízení kombinuje kovový rám se skleněnými zády. K okrajům jsou podobně jako displejová strana mírně zakřivená. Displej zcela odstraňuje boční rámečky, což Nubia umí už delší dobu, ale nově také eliminuje čelo a bradu. Nubia Z17s se vydává spíše konzervativnější cestou, kdy zachovává tenký proužek symetricky u obou kratších stran. I tak ale celková velikost zařízení odpovídá zhruba 5,2palcovým smartphonům staršího rámečkového designu.

2 × 2 = 4

Dotykový Full HD IPS displej narostl na úhlopříčku 5,73 palce a při rozlišení 1 080 × 2 040 poskytuje v poslední době čím dál častěji používaný širokoúhlý formát téměř 2 :1. Čtečka otisků už se na přední stranu nevešla, a tak ji najdeme klasicky na zádech. Výkon zařízení dodává procesor Qualcomm Snapdragon 835. Vrcholná varianta Nubie Z17s dostane až 8 GB operační paměti a 128GB vnitřní úložiště. Baterie nabídne kapacitu 3 100 mAh.

Telefon obsahuje dva duální fotoaparáty – jeden hlavní na zadní straně (12 + 23 Mpx, f1.8 + f2.0) a druhý pro selfie snímky na displejové straně (5 + 5 Mpx, f2.2). Prostředí Nubia UI 5.1 je postaveno na Androidu 7.1 Nougat. Nubia Z17s je zatím určena pouze pro čínský trh, kde se začne prodávat v následujících týdnech. Přítomnost podpory globálních LTE pásem včetně 800 MHz napovídá, že by se časem mohla podívat také do Evropy.

Diskuze (1) Další článek: Ne, není to kondom. Vsadím se, že tohle jste k mobilu ještě nedostali

Témata článku: Nubia, , , , , , , , , , , , Zařízení, Globální lte, Rámeček, Poslední doba, F +, Skleněná záda, Dotykový full, Evropa, Písmenko, Boční rámeček, Zadní strana, Čínský trh, Celková velikost,