Nvidia Tegra 4: bestie se pomalu odhaluje

V pondělí 7. ledna (v 5 hodin ráno středoevropského času) je v Las Vegas naplánovaná tisková konference společnosti Nvidia. Představen má být čipset Tegra 4 – základní stavební kámen příští generace smartphonů a tabletů. Co můžeme čekat, naznačuje snímek z prezentace, který na internet poslali lidé z ChipHell.com.

Klepněte pro větší obrázek
obr.: ChipHell.com

Tegra 4, kódové jméno Wayne. Kolik bude mít jader? Nvidia se nežene výše, zůstává u vzorce 4+1 úsporné jádro, vše vyrobené technologií 28 nm, podle nejnovější architektury ARM Cortex-A15. Zato grafických jader bude rovnou 72, grafický výkon to má zvednout na 6× ve srovnání se současnou Tegrou 3. To mimo jiné znamená, že si k tabletu či telefonu připojíte displej s maximálním rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů. Video výstup o rozlišení 1080p zvládne snímkovací frekvenci až 120Hz, při frekvenci běžného videa poběží rozlišení až 2 560 × 1 440 pixelů.

Klepněte pro větší obrázek
Starší roadmapa komixových hrdinů od Nvidie

Specifikace zmiňují podporu USB 3.0, dvoukanálovou operační paměť DDR3L. Tabulka kupodivu nezmiňuje LTE, na jehož integraci Nvidia už delší dobu pracuje. Více podrobností se tedy dozvíme nejpozději v předvečer veletrhu CES 2013.

Diskuze (20) Další článek: Šeptanda: nový iPad mini dostane Retinu, velký iPad bude lehčí

Témata článku: , , , , , BES, Poma, Úsporné jádro, Wayne, Bestie, Best,