O Huawei P9 už víme téměř vše včetně cen. Modely budou celkem tři

Premiéra Huawei P9 se blíží, čínská společnost novinku představí 6. dubna na konferenci v Londýně. Díky čínskému e-shopu Oppomart nyní známe všechny submodely řady P9 a také jejich cenu. Huawei představí základní variantu P9, odhlehčený model P9 Lite a zvětšený model P9 Max s 2K displejem. Ne všechny modely se ale nutně objeví i na globálním trhu.

Klepněte pro větší obrázek

O základní P9 se spekuluje už delší dobu. Smartphone nabídne 5,2palcový FullHD displej, procesor Kirin 950, 3 GB RAM, 32 GB vnitřního úložiště, duální hlavní 12Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu, baterii s kapacitou 3 000 mAh, globální podporu LTE pásem a volitelnou funkci dualSIM. To vše zabaleno v hliníkovém těle se čtečkou otisků o tloušťce 6,4 mm. Prodávat se má za 500 dolarů, tedy po přepočtu s daní zhruba za 15 tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázek

Odlehčená novinka P9 Lite bude ochuzena pouze o výkon procesoru, který reprezentuje Qualcomm Snapdragon 615, 2 GB RAM a 16GB vnitřní úložiště. Displej se o něco zmenší na 5 palců, ale zachová FullHD rozlišení. Kapacita baterie poklesne na 2 500 mAh. Zbylá výbava včetně duálního 12Mpx fotoaparátu má zůstat stejná. Příliš odlišný by neměl být ani design, ale fotografii P9 Lite zatím k dispozici nemáme. Tato novinka má stát 300 dolarů, tedy necelých 9 tisíc korun s daní.

Nejvyšší model P9 Max nabídne 6,2palcový displej (tedy větší než u phabletu Mate 8) a Huawei poprvé použije 2K rozlišení. O výkon se postará vylepšený procesor Kirin 955. Kapacita RAM naroste na 4 GB a vnitřní úložiště na 64 GB. Hlavní fotoaparát i baterie zůstanou stejné jako u základní P9. Ve specifikacích už se nehovoří o globální podpoře LTE pásem, takže je pravděpodobné, že P9 Max bude podobně jako loňský P8 Max určen pouze pro asijské trhy. Prodávat se má za 700 dolarů, po přepočtu za 20 500 Kč s daní.

Všechny tři modely poběží na operačním systému Android 6.0 Marshmallow s vlastní nadstavbou EMUI 4. Ceny jsou zatím jen orientační a na jednotlivých trzích se mohou lišit.

Diskuze (11) Další článek: Huawei: „Jardo, také Tě milujeme a odpustíme Ti tu bokovku“

Témata článku: Huawei, , , Huawei Mate 8, Huawei P9, Huawei P9 Lite, Huawei P9 Plus, #Huawei, Mode, Model, Zbylá výbava, Dvojitý foťák, Huawei P, Zvětšený model