O2 zlevní roaming a přidá cestovní pojištění

Nebaví vás před dovolenkou zařizovat cestovní pojištění? O2 má řešení, letos v létě navíc pro všechny bezplatně. Od května operátor také snižuje ceny v Evropě.

Roaming od května zlevňuje, ale O2 nezůstává jen u změn v ceníku. Tím hlavním tahákem bude letos v létě cestovní pojištění „v mobilu“. Přesněji řečeno, prostřednictvím mobilu půjde objednat a platba se přičte do vyúčtování služeb. Zákazníkům, kteří si nastaví roamingový tarif Volání bez hranic, pojištění O2 přidá bezplatně. Operátor v tiskové zprávě dále uvádí, že aktivaci pojištění půjde navázat na přihlášení se do zahraniční sítě tak, aby zákazník nemusel na nic myslet.

Tarif Volání bez hranic má operátor v nabídce už delší dobu, aktuální sazby najdete na screenshotu níže a ty, které budou platit od 30. dubna ještě o fous níž v novém ceníku s Eiffelovkou a Big Benem. V zóně EU se u něj neplatí spojovací poplatek, a tak jsou sazby konečné:

Klepněte pro větší obrázek
Sazby v zóně EU od 30. dubna klesnou (obr.: o2.cz)

Cestovní pojištění bude stejně jako tento tarif platné ve všech světových zemích, kde má O2 roamingového partnera. Pojištění má pokrýt obvyklá rizika spojená s cestováním – léčebné výlohy s plněním až pět milionů korun, úrazové pojištění, ztrátu zavazadel nebo odpovědnost za škodu.

Svět basic = nový Eurotarif

Pokud máte o bezplatné cestovní pojištění zájem, můžete se registrovat na webu o2.cz/cestovani a jako první se dozvíte všechny detaily. A nyní už k novému tarifu s podivuhodným názvem Svět Basic. Ten bude k mání od 30. dubna. V jeho rámci můžete v zóně EU volat, SMSkovat i datovat za domácí ceny s tím, že se podobně jako u T-Mobilu účtuje příplatek za každou spotřebovanou jednotku. U tarifu Svět Basic ale není možné sjednat cestovní pojištění.

Klepněte pro větší obrázek
Pozor, u tarifu Svět Basic jsou v tabulce jen příplatky k základnímu tarifu. Řádek "neomezený tarif" platí jen pro Free CZ a vyšší 

Pokud se na dovolené nechcete omezovat, pak si určitě aktivujte datový balíček, který sníží cenu na 1 MB až na 1 Kč.

Nabídka datových balíčků pro surfování v zóně EU:

Balíček Objem dat Cena Cena za 1 MB v rámci balíčku
Evropa S 125 MB 199 Kč 1,60 Kč
Evropa M 300 MB 399 Kč 1,33 Kč
Evropa L 1 GB 999 Kč 1 Kč
*další informace o datových balíčcích najdete zde

Využijete novou službu cestovního pojištění v mobilu?

Diskuze (9) Další článek: Vodafone výrazně zlevní roaming, známe ceny

Témata článku: , , , , , , , Cestovní pojištění, Basic, Základní tarif, Volání bez hranic, Roamingový tarif, Spojovací poplatek