Platební služba Android Pay přijde do Česka na podzim

Už v létě na to ukazovaly indicie, teď to máme potvrzené z oficiálního zdroje. Android Pay přijde do Česka na podzim, na konferenci E15 Premium Retail roku 2017 to řekl produktový manažer společnosti Visa Josef Kunčar.

Podle Kunčara to bude pro Český trh další inovační krok, který jej posune dál. Mobilní zařízení a platby jimi by měly hrát v budoucnu podobný prim, jako nynější bezkontaktní platby, v nichž je Česko na světové špičce.

Android Pay umožňuje majitelům kreditních, debetních, předplacených nebo byznysových karet využívat jejich chytré telefony s kompatibilním systémem Android ke každodenním nákupům.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Aplikace Android Pay má i verzi pro chytré hodinky s Android Wear.

Držitelům karet stačí stáhnout aplikaci a nastavit účet. Při placení spotřebitel odemkne svůj smartphone, přidrží jej u platebního terminálu pro bezkontaktní platby a platba je hotová. Obdobné funkce nabízí také konkurenční služba Apple Pay, datum zahájení jejího startu v Česku firma ještě neoznámila.

Jak funguje Android Pay:

Visa redakci kontaktovala s tím, že vyjádření pana Kunčara bylo nepřesné a nepředstavuje oficiální stanovisko společnosti k této záležitosti. „Předpokládáme, že způsoby placení, jako je například Android Pay, začnou banky v blízké době nabízet svým zákazníkům. Termín jejich spuštění pak závisí na domluvě konkrétních bank a jejich partnerů,“ upřesnil regionální manažer Visa pro Českou republiku a Slovensko Marcel Gajdoš.

Diskuze (56) Další článek: Asus dnes večer představí rodinu smartphonů Zenfone 4 pro Evropu. Sledujte živý přenos

Témata článku: , , , , , , , , , , Indicie, Platba, Aplikace, Hotová, Android Pay, Kreditní karta, Společnost Visa, Oficiální stanovisko, Oficiální zdroj, Plát, , Regionální manažer, Spotřebitel, Marcel Gajdoš, Datum zahájení,