Ohýbat půjdou také LCD panely. Jeden takový vyvíjí JDI

Možnost zahnutí nebo dokonce rolování zřejmě nebude pouze výsadou panelů založených na OLED technologii. Společný podnik Japan Display (JDI) japonských společností Sony, Hitachi a Toshiba oznámil, že vyvíjí flexibilní LCD displej.

Klepněte pro větší obrázek
Lehce zahnout půjdou také LCD displeje od JDI (obr.: GSMArena.com)

Zatím stále nejčastěji používané LCD displeje mají skleněnou dotykovou vrstvu, proto nejsou používány na zakřivených zařízeních. Šéf JDI Shuji Aruga se ale pochlubil, že jeho společnost zkouší krycí vrstvu osadit polymerem.

Ani tak nebude flexibilní LCD panel schopný takového zahnutí jako plastické OLED displeje, ale pro použití v zařízeních typu Galaxy Edge má postačovat. Podle deníku The Wall Street Journal má sériová výroba s novým typem panelu začít v roce 2018, zájem už prý projevili první výrobci, mezi nimiž nechybí Apple a Huawei.

Diskuze (2) Další článek: Přečtěte si velké srovnávací testy microSD karet a vodních chladičů. Computer na vás čeká na stáncích

Témata článku: , , , , , , Sériová výroba, The Wall Street, Joins, Hitachi, Wall Street Journal, Polymer, Plastic OLED, Panel, Nový typ, Pán, Společný podnik, The Wall Street Journal, Hita, Pan, Wall Street, The Wall