Operátoři nepolevují s výstavbou LTE, v Česku už máme skoro 14 tisíc vysílačů

Česká republika je na tom s LTE pokrytím zase o něco líp. Dle údajů ČTÚ bylo na našem území k poslednímu březnu 12 770 základnových stanic v trvalém provozu a k tomu rovná tisícovka LTE BTS v pásmu 800 MHz ve zkušebním provozu.

Místo pokrytí a možnosti službu vůbec využít (vzpomeňte na 3G) tak záleží už jen na tom, zda budete od svého operátora mít dostatečný datový limit, třeba na sledování videa. K tomuto účelu by se nepochybně hodil datově neomezený tarif za nějaký rozumný peníz, což u našich operátorů v dohledné době zdá se nehrozí. Jejich názor už dobře známe:

Pro datově „nenasytné“ zákazníky má nyní relevantní nabídku jen T-Mobile, ten na konci března představil neomezený tarif s datovým limitem 60 GB. To je jistě hezké, méně už paušál 2 499 Kč měsíčně (s úvazkem). Hrají-li ve vašem mobilu data prim, pak také nepřehlédněte tarif s 10 GB za 499 Kč nebo #jetovtobě pro studenty za stejnou cenu a se stejnou porcí dat.

Diskuze (33) Další článek: Velikonoční Event Pokémon Go je tady. Tematicky se točí okolo „vajec“

Témata článku: , , , , , Tisícovka, #jetovtobě, Tefficient, Rovná tisícovka, LTE-V, Tisíc, Datový limit, Rovná, Vysílač, Tis, Zkušební provoz, LTE BTS, Česká republika