Oprava: Nubia Z11 Mini určená pro český trh by nakonec měla umět i LTE frekvenci 800 MHz

Původní znění článku vydaného 15. října 2016:

Na zářijovém veletrhu IFA byla představena nová generace Nubií – stylovější podznačky čínského ZTE. Na tiskové konferenci jsme slyšeli, že hlavní novinka Nubia Z11 se podívá také na český trh, s odvozenými modely Z11 Mini a Z11 Max se nepočítal. Neuběhly ani dva měsíce a už tu máme prvního zástupce v oficiální české distribuci. Paradoxně je to menší Nubia Z11 Mini, poznamenaná stejným stigmatem jako loňský model My Prague – neumí české LTE na 800 MHz.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nubia Z11 Mini je na českém trhu v černé a bílé variantě

Tato frekvence je pro českého zákazníka stále stěžejní a nějakou dobu, než budou dokrývače na 1 800 MHz i mimo větší města, ještě bude. Z11 Mini přichází s poměrně zajímavou výbavou v čele s 5" FullHD displejem, procesorem Snapdragon 617, 3 GB RAM, 32GB vnitřním úložištěm, baterií s kapacitou 2 800 mAh, čtečkou otisků a 16Mpx hlavním fotoaparátem. Cena 7 290 Kč za prakticky 3G smartphone je ale podle našeho mínění příliš vysoká.


Oprava ze 17. října 2016 na základě upozornění od českého distributora:

Nubia Z11 Mini určená pro český trh by nakonec měla podporovat také pásmo LTE 800 MHz (Band 20). Na tuto skutečnost nás upozornil dovozce a distributor uvedeného modelu na českém trhu, společnost IRD distribuce. Správné údaje ohledně LTE frekvencí bohužel neposkytuje ani jeden z prodejců a dokonce ani globální produktová stránka Nubia. Existující variantu Nubie Z11 Mini podporující Band 20 se nám nakonec podařilo najít pouze na stránce Nubia určené pro Německo a Španělsko. Předpokládáme tedy, že tuto variantu přivezl dovozce i do ČR.

Klepněte pro větší obrázek

Za původní uvedení mylných informací o dostupnosti LTE na frekvenci 800 MHz se omlouváme.

Diskuze (15) Další článek: Samsung aktualizoval Always On Displej u Galaxy S7 a S7 Edge

Témata článku: Nubia, , , , , Nubia Z11 mini, Produktová stránka, Hlavní novinka, Trh, Odvozený model, Pro +, Mini, Nubií, Český trh, Český, Mini +, Min, , První zástupce, Dovozce, Full displejem, MHz, F +, Oprava