Ovládejte televizi pomocí hodinek Samsung Galaxy Gear

U hodinek Samsung Galaxy Gear se v posledních otevírají nové cesty pro možné interakce s jinými zařízeními v domácnosti. Prostředníkem sice musí být podporovaný smartphone s Androidem 4.3, ale i tak může tato spolupráce ukazovat na možnou přímou implementaci některých funkcionalit ve vylepšeném modelu hodinek. Řeč je konkrétně o aplikaci Smart Remote for Samsung Galaxy Gear od společnosti Peel, která stojí za Androidí aplikací WatchOn, jenž umožňuje ovládání televize a dalších elektrozařízení v obýváku pomocí infraportu na podporovaných smartphonech Samsungu. Aplikace je ke stažení na SamsungApps v rámci aplikace Galaxy Gear. Pro její správnou funkčnost musíte správně nakonfigurovat přes aplikaci WatchOn spojení s vaší domácí televizí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Jednoduché ale účelné, současná podoba aplikace Smart Remote na hodinkách Galaxy Gear
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
U nás je v tuto chvíli možné pouze základní přepínání a ovládání přehrávání (Set-top box, DVD, televize,...), s vylepšenou verzí WatchOn se objeví oblíbené pořady, upozorňování na zajímavé programy, upomínky, zobrazení EPG, a další

Jakmile máte hotovo, můžete mít telefon položený na stole tak, aby infraport směřoval na televizi, a poté můžete ovládat základní přehrávání na televizi. Aplikace ji umí zapnout, vypnou, ztlumit zvuky, upravit hlasitost a přepnout program. WatchOn je u nás ve fázi pouhého dálkového ovládání, v zahraniční funguje i pro přehrávání na displeji smartphonu, upozornění na programy, apod. Tato funkcionalita by měla u nás být implementována v příštím roce, jakmile se tak stane, obohatí se i aplikace v hodinách o další možnosti a nastavení.

Diskuze (9) Další článek: Samsung připravuje updaty na Android 4.4, začnou v lednu 2014

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Galaxy Gear, Gear, Samsun, Sam, GAL, Pomoc, Hod,