Patent ukazuje, jak by mohlo vypadat rozhraní skládacího Samsungu Galaxy X

Samsung si v Jižní Koreji podal patent, který by mohl být vodítkem k budoucímu vzhledu prostředí skládacího Galaxy X. Podle šéfa Samsungu, DJ Koha, bude tento model představen již příští rok. Připomeňme, že se má jednat o skládací zařízení první generace, jehož dvě displejové části budou spojeny drobnými panty. Skutečné tablety, které přeložíte vejpůl (tělo i displej) se mají na trh dostat v horizontu několika příštích let.

Již dříve jsme vám ukázali první domnělou fotografii Galaxy X, na které je vidět jedna strana zařízení v zavřené podobě. Nyní vám můžeme ukázat screenshoty z patentu „Electronic Device Comprising Multiple Display and Method for Controlling Thereof“, který dává základní přehled o tom, jak by mohla fungovat spolupráce obou displejových panelů.

Uživatelské rozhraní je podobné starším modelům Galaxy S6 a Galaxy S7, prostředí funguje v režimu na výšku i na šířku, pokud v hlavní nabídce některé ikony „přetečou“ na další stránku, zobrazí se místo toho na druhém displeji. V režimu na šířku je na druhém displeji automaticky zobrazena další obrazovka se zástupci a widgety, a co se týká posledních spuštěných aplikací, ty se postupně rozprostřou na oba displeje. Oba displeje tedy budou moci vystupovat autonomně i v jednom celku, a to v závislosti na požadavcích prostředí.

Spekulace o skládacím Samsungu kolují na internetu již několik let, ovšem s prvenstvím jihokorejce předskočil nedávno představený model ZTE Axon M. Jak se vlastně pracuje se dvěma displeji (a je vůbec o co stát?), můžete vidět na videu níže:

Premiéra ZTE Axon M (ukázky práce se dvěma displeji v čase 13:00): 

Via Galaxyclub

Diskuze (22) Další článek: Nejprodávanějším smartphonem je iPhone 7. Samsung dostal do první pětky jen levný lowend

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Skládací galaxy, GalaxyClub, Galaxy x, Śamsungu Galaxy, První generace, Jižní Korea, ZTE axon m, Hlavní nabídka, Skládací zařízení, Displej, Via Galaxyclub, Budoucí vzhled, Uživatelské rozhraní, Samsun, Šířka, Displejový panel,