Podívejte se, jak v TouchWizu optimalizovat stažené aplikace

Samsung již řadu let používá ve svých smartphonech s Androidem grafickou nadstavbu TouchWiz. Uživatelské prostředí se tak diametrálně odlišuje od čistého designu Androidu, ovšem z nadstavby se za poslední léta stal velký moloch. V souvislosti s TouchWizem se nejčastěji skloňuje slovo „optimalizace“, byť se rychlost ovládání TouchWizu za poslední léta výrazně zlepšila, s ohledem na RAM to ještě není úplně stoprocentní. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Optimalizace aplikací u Samsungu Galaxy S6

Nedáno jsme vás informovali o tom, že Samsungu s optimalizací TouchWizu pomůže i samotný Google. Ovšem již nyní můžeme v telefonu vidět řešení, které se stará o optimalizaci alespoň v rovině doinstalovaných aplikací. V tichosti se objevilo v nejnovější verzi TouchWizu, který se dostal do smartphonů Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ a tabletů řady Galaxy Tab S2 s posledními firmwarovými aktualizacemi.

Nabídku „Optimalizace aplikací“ najdete v položce Nastavení - Baterie, buď se zde objeví sama po aktualizaci nejnovější verze firmwaru, nebo až s odstupem času, při delším nepoužívání některých doinstalovaných aplikací.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Optimalizace aplikací u tabletu Galaxy Tab S2 8.0, tablet vás na optimalizaci dokonce upozorní v notifikační liště

V nejnovější verzi TouchWizu již probíhá optimalizace aplikací automaticky, pokud je po zadanou dobu nepoužíváte (na výběr jsou 3, 5 nebo 7 dní). To znamená, že TouchWiz aplikacím nedovolí běžet na pozadí, a to se týká i různých minoritních procesů i zaregistrovaných systémových služeb. Tím pádem se i druhotně šetří baterie telefonu.

U některých aplikací může být výhodné, s ohledem na úsporu baterie, zapnout optimalizaci za všech okolností, pokud nechcete aby aplikace „zbytečně“ komunikovala na pozadí. Na druhou stranu, některé aplikace může optimalizace výrazně omezit, a pokud je najdete v seznamu, můžete je z něj zase jednoduše odebrat.

Klepněte pro větší obrázek
Telefon vás upozorní i na obnormální využití baterie aplikacemi při zamknutém displeji

V případě, že některá optimalizovaná aplikace na pozadí stále abnormálně využívá baterii, dozvíte se o tom ikonou v náhledu stavu baterie. Tuto aplikaci můžete pozastavit nebo rovnou odebrat, aby již v budoucnu k obdobnému zvýšenému využívání baterie nedocházelo.

Oživeno:

Z příspěvků z diskuse vyplývá, že Optimalizace aplikací se netýká jen řady Galaxy S6, ale najdeme ji také u Galaxy A5, Galaxy Note 4 nebo Galaxy S5. 

Diskuze (15) Další článek: Projekční náramek Cicret: Fantastická budoucnost nebo jasný podfuk?

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Samsung Galaxy Tab S2 9.7, Optimalizovaná aplikace, MOLO, Jak,