Pro zpestření. Archos přivezl do Berlína elektrický skejt. Bude se prodávat i v Česku a nestojí moc

Archos přivezl na veletrh IFA nepřehlednou změť smartphonů, ale také něco, co nás za oko chytilo na první pohled. Gadgety, na kterých se můžete svézt – elektrickou koloběžku, hoverboard a skateboard. Všechna představená popojíždědla půjdou na evropský trh v listopadu.

Archos Hoverboard XL je gyroskopické vozítko. Jehož přídomek odkazuje na větší kola, která mají zvládnout i hrbolatější městské chodníky. Unese až 120 kg těžkého jedince, ujede až 15 km a dva motory s výkonem 250 W stačí na maximální rychlost 12 km/h. Ve výbavě zaujmou bezdrátové reproduktory, které díky masivní baterii vydrží hrát opravdu dlouho (jen pozor, abyste pak i dojeli domů). Doporučená cena „vznášedla“ je 7 289 Kč.

Archos Bolt Junior je lehká koloběžka určená dětem školního věku a váží pouze 6,5 kg. Na jedno nabití ujede až 7 km a maximální rychlost je 14 km/h. Cena zní 5 199 Kč.

Archos SK8 na první pohled vypadá jako obyčejný skateboard, který zaujme snad jen výřezem pro ruku kvůli snadnějšímu nošení. Ale někde poblíž se bude povalovat dálkový ovladač, pohled zespodu odhalí akumulátor a v jednom z koleček najdete motor o výkonu 150 W.

Celá tahle hračka váží 6,5 kg a unese až 80 kg těžkého elektro-skejťáka. Výkon stačí na maximální rychlost 15 km/h a baterie na dojezd 5 až 10 km podle terénu. Cena zní 3 999 Kč.

Když dva dělají totéž, nemusí to dopadnout stejně. Tohle je český XTND, který pokořil Kickstarter:

Diskuze (1) Další článek: Samsung ukázal prototypy, které dají druhý život starým mobilům nebo změří aktivitu spermií