Project Zero: první neoficiální specifikace Galaxy S6 [oživeno]

Neuspokojivé finanční výsledky, agresivní asijská konkurence i postupné zavádění kovových modelů do portfolia, to je současná situace Samsungu. Samsung Galaxy Alpha byl prvotinou s kovovým šasi, u kterého se vžil marketingový slogan „Just Alpha“, Galaxy S6 má být zlomovým modelem zejména po softwarové stránce. Jak jsme vás již nedávno informovali, vlajková loď Samsungu pro příští rok je zatím v brzké fázi vývoje, takže toho o ní mnoho nevíme. Na povrch však alespoň vyplynulo kódové označení novinky - Project Zero (v překladu „Projekt nula“).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Tak se vyvíjela řada Galaxy S

Je to vůbec poprvé, co Samsung označil kódově svůj vlajkový model jinak, než písmenem. Galaxy S4 byl Project J, Galaxy Note 3 Project H, Galaxy S5 Project K a Galaxy Note 4 Project T. Project Zero, á-la Galaxy S6, má být vyvinut úplně od začátku - nový design, nová vize a zřejmě i nový software. Galaxy S5 ve světě moc nezaujala, resp. Samsung očekával lepší prodejní čísla, proto telefon hodnotí jako neúspěšný. Kovové materiály, reakce na grafickou nadstavbu TouchWiz, cenová politika, současná situace na trhu a agresivní konkurence Samsungu zřejmě otevřela oči. Galaxy S6 bude ve všech ohledech zlomový model, možná se na trhu objeví dříve, než je dosavadní roční schéma obměny, ale jeho cíl je jasný - opět vrátit Samsung k větším prodejům a větší ziskovosti.

Zdroj: Sammobile


Oživeno 5.11. 0:01: Server Sammobile publikoval další informace o Samsungu Galaxy S6, zejména co se týká použitého hardwaru. Galaxy S6 bude osazen QHD Super AMOLED displejem (rozlišení 2 560 × 1 440 pix), zatím však není známa jeho úhlopříčka. Ve vývojovém oddělení se rozhoduje, jaká velikost displeje je pro klíčový model první poloviny roku 2015 ta pravá.

Na zádech bude přítomen fotografický čip INX240, tedy stejný jako v případě Galaxy Note 4. Zde se rozhoduje mezi 16Mpix a 20Mpix variantou, pravděpodobně zvítězí nižší rozlišení, v rámci kterého bude přítomna optická stabilizace obrazu. Fotoaparát nad displejem bude pětimegapixelový. Galaxy S6 se bude na trh dodávat se třemi kapacitami interní paměti - 32, 64 a 128 GB, samozřejmě nebude chybět slot pro microSD karty.

Dominantní variantou Galaxy S6 by měla být verze s 64bitovým procesorem Exynos 7420, který se skládá ze čtyř jader Cortex-A57 a čtyř jader Cortex-A53. Dominantní má být zejména proto. že v rámci čipsetu bude k dispozici i Samsungem vyvinutý LTE modem (s označením Exynos Modem 333). Ten nahradí u Exynosu dlouhodobě používané čipy od Intelu (model XMM 7260), což je významným krokem na osamostatnění od Qualcommu, jehož procesory v současné době napájí většinu high-endů od Samsungu.

Galaxy S6 bude ovšem výraběn i ve variantě s procesorem Snapdragon 810, což je 64bitový čip od Qualcommu, který využije potenciál nových 64bit instrukcí v Androidu 5.0 Lollipop. Co se týká RAM, Samsung Galaxy S6 by měl zůstat u 3 GB. Veškeré dostupné senzory a GPS budou přítomny v jednom společném čipu Broadcom BCM4773, což má mít za cíl snížené nároky na baterii, protože se k výpočtu a komunikaci Wi-Fi, Bluetooth a GPS nepoužívá samostatných čipů.

Výše uvedené informace jsou zatím samozřejmě neoficiální, postupem času by se však měly nadále upravovat a zpřesňovat. Poslední informací je modelové označení Samsungu Galaxy S6, které bude SM-G920 (Snapdragon verze), resp. SM-G925 (Exynos varianta).

Diskuze (76) Další článek: Záložní zdroj pro mobily od Xiaomi má rekordní kapacitu 16 000 mAh

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+,