Projeďte celý svět. Na rotopedu a ve virtuální realitě. Tohle je Cycle VR

„Právě jsem projel celou Británii. Tedy asi 1 500 km, to vše v obýváku a ve virtuální realitě. Projel jsem asi 300 měst a vesnic, viděl jsem úžasné věci. Protože tenhle systém používá data z Google Street View, můžu takhle jezdit kdekoliv na světě. A nejlepší je, že jsem spálil 50 tisíc kalorií a ani jsem si toho nevšimnul, protože jsem si užíval tuhle virtuální turistiku.“

...tak komentuje svůj vynález Aaron Puzey. Jeho Cycle VR spojuje rotoped, virtuální realitu (Samsung Galaxy Gear) a Street View, takže když máte volnou půlhodinku, stačí skočit na rotoped a můžete si projet třeba trasu Tour de France.

Aaron chce stejnou vychytávku dopřát i ostatním, a tak plánuje Kickstarterovou kampaň. Set prý nebude drahý, vlastně jde pouze o Bluetooth monitor otáček rotopedu a mobilní aplikaci. Dočkat bychom se měli během několika týdnů a nemělo by jít o jednorázovou záležitost. Aaron chce kolem svého nápadu vybudovat komunitu, která do aplikace přidá osvědčené trasy, turistické informace a později různé hry či žebříčky.

Diskuze (9) Další článek: Lesklá HTC řady U jsou v obchodech. Za kolik pořídíte modely U Ultra a U Play?

Témata článku: , , , , , , , , Celý svět, Realitě, Aaron, Rotoped, Svět, Real, Pro +, Vir