První informace o Samsungu Galaxy Note 5 a o „Projektu Zen“

I když je k zářijovému veletrhu IFA ještě daleko, už se pomalu začínají objevovat první informace o očekávaném tabletofonu Galaxy Note 5. Samozřejmě se jedná o neoficiální spekulované informace, ovšem rámcově ukazují, jak by mohl být podzimní vlajkový model vybaven po hardwarové stránce. U displeje se očekává 2K nebo 4K Super AMOLED displej, použitý procesorem má být Exynos 7422 (vylepšený Exynos 7420, který je obsažen u Galaxy S6/S6 Edge). Má se navíc jednat o vůbec první řešení „All-in-one“ u Samsungu, protože bude kombinovat procesor, grafický adaptér, RAM, interní úložiště a modem v rámci jednoho čipu. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge se liší zahnutým displejem a kapacitou baterie. Note 5 a Project Zen by navíc měly být rozdílné i co do použitého hardwaru

Samsung v rámci prototypů pracuje i s ještě vyšší generací procesoru Exynos (model 7430), jedná se však zatím o prototypový čipset, který zřejmě ještě není připraven pro komerční nasazení. Stejné je to vlastně i s displeji, jihokorejský výrobce testuje 2K i 4K panely, finální rozhodnutí, který z nich vybrat, zřejmě padne až za několik měsíců.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Loňská generace Galaxy Note 4 a Galaxy Note Edge dostane na záříjovém veletrhu IFA své nástupce

Zatímco loni byla s Galaxy Note 4 představena i jednostranně zahnutá varianta Galaxy Note Edge, letos v září by měl Samsung uvést model s dvojitě zahnutým displejem, který zatím nazývá kódovým označením Project Zen. Nebude se ale jednat pouze o kopii základní verze se zahnutým displejem (nebude se tedy opakovat situace mezi Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge), Zen by měl být hardwarově posazen o trochu níže. Dvojitě zahnutý Super AMOLED displejem bude mít úhlopříčku 5,4 nebo 5,5 palce, hlavním výpočetním centrem bude šestijádrový Snapdragon 808. Interní paměť bude 16GB, hlavní 16Mpix snímač na zádí bude disponovat optickou stabilizací obrazu, kamerka nad displejem bude osmimegapixelová. U Projectu Zen samozřejmě zůstane zachována funkčnost pera S Pen.

Ještě jednou zmiňujeme, že se jedná o předprodukční informace vztažené k prototypovým modelům a že se mohou ještě před oficiálním představení více či méně změnit. Lze ale očekávat, že se specifikace budou postupem měsíců pomalu zpřesňovat.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (12) Další článek: Kruhové hodinky Samsungu nabraly zpoždění, budou až v září

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Informace, Galaxy note, Galax Note, Pro +, Komerční nasazení, GAL