Qualcomm přitvrdil. Usiluje o zákaz prodeje iPhonů ve Spojených státech

Dva američtí giganti jsou jako kohouti na jednom smetišti. Apple a Qualcomm vedou hned několik právních sporů, které se ve většině případů týkají údajného zneužití patentů Qualcommu Applem. Firmě, která je autorem mnoha technologií a největším výrobcem mobilních čipsetů, ale začíná docházet trpělivost.

Klepněte pro větší obrázek
Qualcomm v infografice ukazuje, jak díky jeho komponentám v průběhu let zrychlily přenosy v mobilních zařízeních

Qualcomm nově požaduje zákaz dovozu vyrobených iPhonů z Číny, jejich skladování a prodeje na americkém kontinentu. Obrátil se v této věci na Mezinárodní obchodní komisi ITC a americký Federální soud. Qualcommu vadí zneužívání šesti patentů, které nejsou součástí průmyslových standardů a tudíž nejsou volně využitelné. Apple si ale dotčené technologie nelicencoval a přitom je má používat v iPhonech u několika klíčových funkcí.

Klepněte pro větší obrázek
Qualcomm specifikoval šest patentů, které má Apple porušovat

Qualcomm v tiskové zprávě popsal inkriminované technologie konkrétněji. Týkají se celkového výkonu zařízení, grafiky, rychlosti datových přenosů, konektivity a výdrže na jedno nabití. Qualcomm očekává, že se instituce začnou případem zabývat v srpnu a potrvá nejméně do příštího roku.

Jak vybrat mobil s nejlepším poměrem výkon/cena:

Diskuze (9) Další článek: Kyblík hranolků, tři křidélka a k tomu jeden smartphone. KFC má svůj telefon

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Průmyslový standard, Mezinárodní obchod, Spojené státy, Prodej, Skladování, Největší výrobce, USI, Trpělivost, Tisková zpráva, Zákaz, Federální soud, Mobilní čipset, Příští rok, Americký kontinent, Mobilní zařízení, Datový přenos